Прокуратурата назначава 42 служители в новата си станция на морето

OFFNews 12 януари 2015 в 17:54 8071 2

Прокуратурата назначава 42 служители в новата си станция на морето

Прокуратурата ще увеличи щатовете си с 42 души заради новопридобита почивна станция в курорта "Св. св. Константин и Елена".

Базата беше предоставена на държавното обвинение с решение на правителството на служебното правителство на проф. Георги Близнашки от юли 2014 година. Първоначалните планове на властта бяха станцията да бъде продадена чрез публичен търг с явно наддаване от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол. 

Главният прокурор Сотир Цацаров е поискал от Висшия съдебен съвет да увеличи администрацията на държавното обвинение с 42 щата, съобщи "Правен свят". Става въпрос за готвачи, помощник-готвачи, работници в кухня, камериерки, сервитьори, бармани, счетоводители, касиери, пазачи, шофьори и работници по поддръжката.

Искането на главния прокурор трябва да бъде гласувано на заседание на ВСС в четвъртък. 

Станцията има 16 дка парк и девет сгради с различно предназначение, в това число хотел на четири етажа, с басейн, медицински център, фитнес, ресторант с тераса, заседателни зали. Тя е била предадена на прокуратурата на 9-10 октомври 2014 г.

От прокуратурата потвърдиха за OFFNews, че досега служителите са били на заплата от Министерски съвет. С прехвърлянето на собствеността на станцията служителите ще запазят постовете си, но ще получават заплатите си от прокуратурата, а не от изпълнителната власт. От държавното обвинение изчислили, че поддръжката на базата и персонала ще им излезе по-евтино при организирането на семинари и обучения, при които обикновено се наемат хотели и фирми за доставка на храна. 

Решението на МС от лятото на 2014 година е в резултат на отправеното искане за безвъзмездно предоставяне на почивната база в управление на Министерството на правосъдието за нуждите на Прокуратурата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!