Проф. Миланов: Парите за здраве свършват през септември

OFFNews 02 юли 2014 в 09:08 2299 1

Проф. Милан Миланов

„Ние знаехме още през юли миналата година, че това ще се случи, но не направихме нищо. Както вървим в средата на септември, парите ще са свършили напълно”, каза пред Нова телевизия началникът на Клиниката по интензивно лечение в „Пирогов” проф. Милан Миланов.

„Ние няма да имаме пари да си платим тока. Как очаквате без медикаменти и бинт моите колеги да си вършат работата?”, попита лекарят.

„Ситуацията в здравеопазването в момента е точно като преди наводненията във Варна и Добрич. Два бента изгърмяха. Другите бълбукат и са тръгнали надолу. Аз се чудя на колегите ми, които продължават да работят. Хората разчитат на нас, защото вече са отчаяни. Така се завличат пациенти, които ще умрат. Ние прегракнахме да викаме. За съжаление лекарският съюз се превърна в метеоролог – предвещаваме какво ще се случи, изпращаме предупредителни писма и с това се изчерпва нашата дейност”, каза той.

Трети пореден ден продължава протестът на лекарите от Спешна помощ. Медиците от своя страна имат забрана да говорят пред медиите без изрично позволение. Д-р Златанов пък заяви, че не иска отношенията в Бърза помощ да се уреждат през медиите. Според него няма служител в звеното, който да е получил по-малко пари от дължимото.

„Не завиждам на д-р Златанов. Всеки нов началник разчита на вътрешните резерви. Такива обаче няма”, категоричен бе проф. Миланов.

В същото време и в Хасково лекарите излязоха на протест заради неизплатени заплати. Той започнал съвсем спонтанно, след като хората разбраха, че не са получили парите, които са очаквали. Той беше организиран от синдикатите в града. Според медиците, които работят в лечебното заведение, това не се случва за първи път.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Войната във въздуха на фронта в Украйна - част II