Проф. Димчев подава оставка в СУ в подкрепа на Ранобудните

OFFNews Последна промяна на 30 ноември 2013 в 16:27 12142 64

Проф. Александър Димчев
Проф. Александър Димчев

 

Проф. Александър Димчев, бивш декан на Философския факултет на Софийския университет, ще подаде оставка като преподавател в знак на подкрепа към Ранобудните студенти.

Това става ясно от писмо на проф. Димчев до преподавателите в СУ.

Публикуваме писмото на проф. Димчев, разпространено от Ранобудните студенти:

"Драги колеги,

- Може би сте получили оправдателното писмо на Л .Г.- подписано с професор? - срам ме е от такива гнусни послания.

- Може би сте видели новото лицемерно послание на ръководството на СУ - недостойно и толкова йезуитско.

Моето предложение е следното. Нека да защитим тези млади и чудесни деца! Това ще стане с колективна оставка на колегите, които ги подкрепяме - от ФФ. Оттук са тръгвали промените. Нека да не се страхуваме - за нашия хляб!

Това е моето послание! То ще трябва да се случи във вторник на заседание на ФС. Аз ще си подам оставката като преподавател. Поемам всички рискове. Нека да го направим всички. Иначе сме страхливи и площадни викачи! Не сме искрени към тези деца, които се борят за нашето бъдеще! Въпросът е на морал! Иначе, те ще бъдат унищожени.

Ако се съгласите на подобен ход - нека да помолим доц. Денков да покани Ректора. Ако не, Ви казвам довиждане.

С най-голямо уважение към нашите учители от ФФ, които и в по-трудни времена ни научиха да бъдем граждани и да пазим ценностите на Алма Матер.

Никога не съм бил краен. Мълчанието и равнодушието го налагат.

Ако прецените препратете това писмо и до колеги от други факултети."

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.12 2013 в 19:48

Ами да си отива - при "ранобудните" ! Гледам,че има 4 години до пенсия, сигурно са му предложили място в Нов български, нали оттам бяха най- активните окупатори. Защо в последните години да не поработи за пенсията си ? А Софийският университет е място за достойни хора и учени.

01.12 2013 в 23:12

Този игнатовски професор има ли семейство? Или и той е като онези мнозона властово абсистентни довички, дето държат само снимката на бобочко близо до сердцето си?

01.12 2013 в 16:02

Искам да изкажа възхищение към проф. Димчев, не го познавам, но явно е достоен човек! Един от малкото останали свободни и смели българи! Надявам се много Ваши колеги да споделят позицията Ви и да докажат, че България все още има будители, а не само някакви си учители-мишки!

01.12 2013 в 15:48

1. "ръкоблудните студенти" публикуват нечия кореспонденция - помияри!

2. "Ако се съгласите на подобен ход – нека да помолим доц. Денков да покани Ректора. Ако не, Ви казвам довиждане." - това ще да е ултиматум или какво? :)

3. Оставка?!? Взима другите за идиоти ли? :) Оставка може да подаде ако е на ИЗБОРНА длъжност, а той не е. Т.е. да си подаде т.нар. "молба за напускане" и толкова :)

Смех смех смех...

01.12 2013 в 14:13

Подритвам 40-килогграмовото ти телче обратно в дупката. Хвърлям 2 лопати пръст, пуша цигара и когато стоновете заглъхнат си тръгвам без да се обръщам.

01.12 2013 в 12:43

Може и да е прав Балкански - има нещо наум професора, нещо което премълчава. Иначе, като протестиращ, губи - като се откъсва от студентството и престава да бъде студентски професор, ще стане обикновен гражданин и в протестите думата му (значимостта му) ще олекне.

01.12 2013 в 12:27

Браво! Този мъж ми предопаваше за кратко, когато току-що бе дошъл в университета, още като асистент. Гордея се с постъпката му и че съм го познавал!

01.12 2013 в 12:04

Вече има.

01.12 2013 в 11:44

Айдеее още един хуманитар си плю на дипломите. Забележете кои са на страната на ранобудните хуйвенбини. Теолози, прависти и философи. Те на запад от Калотино са известни със своята неизвестност. Хора със сбъркани идеи.
Съвсем не забелязват, че действията на тези талибанчета са самоуправство, а то се преследва от закона. Те са също, общо взето объркани хуманитарчета. Един от тях се опъна, че като следвал история знаел истотрията и същите тези решиха да честват 17 ноември, денят, когато са били протестите в Гръцката политехника. Само, че не знаели, че тези протести бяха левичарски, а нашите хайванчета се перчат с десни идеи.
"Избирането му начело на най-големия, с над 200 препода-
ватели и над 3000 студенти, факултет е признание и за катедрата
и специалността „Библиотечно-информационни науки“.
Ето това е трагедията на България, че факултета по философия има 3000 студенти, а аз преподавам на 5-6 химика. След като бастардисаха икономиката в България, ей такива чалга професори процъфтяха.
Между другото преди 1989г. тези специалности се водеха идеологически.

01.12 2013 в 11:16

Интересно е в днешно време човек да чете коментарите под статии като тази. Любопитно е да откроиш откровените подстрекатели (финандсирани от данъците на всеки един от нас) и искрените читатели от другата страна на оградата. Управленската сган докара общедтвото до пълна шизофрения - плащаме на хора за да ни противоречат и спорят с нас. Никой вече не вярва на контрапротестите и разделението в обществото, просто са останали два вида хора в България - такива, които все още отчаяно вярват в доброто и справедливостта и такива, които са толкова апатични и безчувствени, че са готови да продадат и майка си за нови джанти за голфа.
А професорът е съвременния Дон Кихот - достоен идеалист, на чиито действия можем само да се възхищаваме, макар да знаем, че на този етап са обречени ...