Продажбата на винетки за 2016 година започва от днес

OFFNews 15 декември 2015 в 07:48 3902 1

Продажбата на винетки за 2016 година започва от днес

Снимка OFFNews

Над 2 млн. винетки за 2016 година са в обръщение на пазара днес. За празниците новите стикери ще се предлагат заедно с месечни и едноседмични винетки на старите цени. Те могат да бъдат купени на бензиностанциите, в пощенските станции, областните пътни управления, граничните пунктове и в големи търговски вериги.

Новите винетки са защитени с няколко технологии срещу фалшификация, а дизайнът им ги прави по-видими за контролните органи. Променена е визията на винетките. Те имат две холограми, като първата е зелена и на нея се вижда изпъкнала цифра „6“, втората е сребърна и е от най-новото поколение компютърно генериран нанооптичен елемент. Вградени са и допълнителни защитни елементи – триизмерни „стъклени“ и движещи се изображения. Всички стикери имат двойна номерация – пореден и случаен номер. Комбинацията от двата номера също е вид защита.

До края на годината ще върви паралелна продажба на стикери за 2015 година и 2016 година, като месечната, закупена на 31 декември, ще е валидна до края на януари догодина.

Заради повишаването на цените на винетките за догодина, в някои градове в страната имаше протести на шофьори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови