Преподавателите от пиянския клип наказани с предупреждение за уволнение

Лилия Христова 03 декември 2013 в 18:40 6846 8

Пияните преподаватели от СУ получиха предупреждение за уволнение
Пияните преподаватели от СУ получиха предупреждение за уволнение

 

Дисциплинарно наказание "предупреждение за уволнение" получиха двамата преподаватели от Софийския университет, заснети в нетрезво състояние от Ранобудните студенти.

Проф. дин Драгомир Драганов и проф. Константин Рабаджиев от Историческия факултет са наказани с решение на Ректорския съвет след извънредното му заседание тази вечер, пише в съобщение на Софийския университет. Предложението от факултета бе двамата преподавателите да бъдат наказани по-леко - със "забележка".

"С действията си на 26 и 27 ноември т.г. проф. дин Драгомир Драганов и проф. д-р Костадин Рабаджиев са нарушили Закона за висше образование, Правилника за устройството и дейността на Софийския университет, Правилника за вътрешния трудов ред и заповед на Ректора и особено задължението да се отнасят с уважение към честта и достойнството на студентите и да спазват академичната етика на територията на Университета.

С тези свои действия те са уронили доброто име на Университета, поради което Ректорският съвет взе решение на проф. дин Драгомир Драганов и проф. д-р Костадин Рабаджиев да бъде наложено дисциплинарно наказание „предупреждение за уволнение,“ се казва в прессъобщението по повод решението на Ректорския съвет на Софийския университет. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!