Президентът назначи "ранобуден" преподавател

Юлиан Христов 02 декември 2013 в 11:16 23673 53

Доц. Кристиан Таков говори пред студентите в окупираната 272-ра аудитория в Ректората на Софийския университет. Снимка: Александра Маркарян
Доц. Кристиан Таков говори пред студентите в окупираната 272-ра аудитория в Ректората на Софийския университет. Снимка: Александра Маркарян

 

Президентът Росен Плевнелиев назначи със свой указ доц. д-р Кристиан Таков за член на Правния съвет на държавния глава, съобщиха от президентството.

Таков е един от преподавателите, подкрепили активно окупацията на Ректората. Таков беше и сред преподавателите, които се срещнаха на 22 ноември с държавния глава и изразиха притеснението си от налагането на полицейщина и полицейското насилие по време на протестите в столицата.   

Кристиан Таков e роден на 7 ноември 1965 г. в гр. София. Възпитаник е на Юридическия факултет на Софийския университет „Свети Климент Охридски. Специализира в Хамбург, има квалификации по реторика и интелектуална собственост.

От 1992 г. е редовен асистент, а от 1998 г. е главен асистент по гражданско, семейно и търговско право. През 1998 г. получава образователната и научна степен „доктор по право“, а от 2009 г. е доцент по гражданско, семейно и търговско право в Юридическия факултет на СУ.

Участвал е в разрешаването на стотици дела в Арбитражния съд при БТПП в София, а от 2009 г. е член на Президиума на съда. С експертен опит при изработването на програми за сближаване на българското законодателството с директивите на ЕИО и ЕС. Участва в различни организации за правно сътрудничество.

Има разработки в областта на правната регулация на корупцията, правата на потребителя, сделките, капиталовия пазар, ценните книги, продажбата и приватизацията на предприятия и други. Владее немски, английски, френски, руски, ползва латински език.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

   
  X

  Можеше ли да спасим убитата Силвия?