Президентът назначи "ранобуден" преподавател

Юлиан Христов Последна промяна на 02 декември 2013 в 11:16 19434 53

Доц. Кристиан Таков говори пред студентите в окупираната 272-ра аудитория в Ректората на Софийския университет. Снимка: Александра Маркарян
Доц. Кристиан Таков говори пред студентите в окупираната 272-ра аудитория в Ректората на Софийския университет. Снимка: Александра Маркарян

 

Президентът Росен Плевнелиев назначи със свой указ доц. д-р Кристиан Таков за член на Правния съвет на държавния глава, съобщиха от президентството.

Таков е един от преподавателите, подкрепили активно окупацията на Ректората. Таков беше и сред преподавателите, които се срещнаха на 22 ноември с държавния глава и изразиха притеснението си от налагането на полицейщина и полицейското насилие по време на протестите в столицата.   

Кристиан Таков e роден на 7 ноември 1965 г. в гр. София. Възпитаник е на Юридическия факултет на Софийския университет „Свети Климент Охридски. Специализира в Хамбург, има квалификации по реторика и интелектуална собственост.

От 1992 г. е редовен асистент, а от 1998 г. е главен асистент по гражданско, семейно и търговско право. През 1998 г. получава образователната и научна степен „доктор по право“, а от 2009 г. е доцент по гражданско, семейно и търговско право в Юридическия факултет на СУ.

Участвал е в разрешаването на стотици дела в Арбитражния съд при БТПП в София, а от 2009 г. е член на Президиума на съда. С експертен опит при изработването на програми за сближаване на българското законодателството с директивите на ЕИО и ЕС. Участва в различни организации за правно сътрудничество.

Има разработки в областта на правната регулация на корупцията, правата на потребителя, сделките, капиталовия пазар, ценните книги, продажбата и приватизацията на предприятия и други. Владее немски, английски, френски, руски, ползва латински език.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.08 2015 в 13:58

Таков е роднина на известния комуняга Пеко Таков,който бе зам.председател на Държавния съвет по времето на Тодор Живков.Нищо случайно няма-издигат хора,свързани с правешкия диктатор-това е кръгът Правешка баница.Като учен Таков е незначителен,жена му е една нахалница,и нея я уредиха в Юридическия факултет.А оттам бяха изгонени преподаватели,които не бяха в унисон с "правата линия",а останаха "наши" хора.Сега го уреждат на служба при президента-след време в КС.

18.12 2013 в 22:12

izkljuchitelno umen i kadaren chowek - oste ot mladezhkite godini! presidentyt si znae rabotata i nqama da naznachi nekompetenten chowek!!!

03.12 2013 в 16:14

Личи ти, че не си изкушен в академичните дела, иначе опорните точки на БКП ги знаеш.

03.12 2013 в 15:23

Кристиан Таков е свързан с назначаването като преподавател в ЮФ при СУ "Св. Климент Охридски" на абсолютно скандалната Боряна Мусева, която освен да преписва от чужди автори, явно друго не знае.
Аз се чудя защо още тази жена не е осъдена за плагиатство. Няма никакви юридически знания. Кристиан Таков се погрижи преди години да и даде място в Университета, което не беше за нея и така жена му продължава да краде чужда заплата. Прави се на преподавател по МЧП, но няма знания и само се излага. Много колеги си излизат от аудиторията, защото не им се слушат глупости.
Виждам, че наскоро е издала още една книга, озаглавена "Цесията в МЧП", но след справка се установи, че всъщност става въпрос за поредното плагиатство. Не може престъпници и некадърници да отнемат местата на качествени юристи. Боряна Мусева трябва да бъде по-скоро отстранена, защото уронва авторитета на Алма Матер. Потресаващо е, че Кристиан Таков продължава да толерира толкова необразована жена и да и дава заплата.

02.12 2013 в 22:54

едно положително нещо да се случи... браво... дано не се намери само някой празнословец да орони авторитета на доц. Таков

02.12 2013 в 21:22

Апропо, би ли ми показала, къде точно:

1) плюя "по юриста"

2) твърдя, че и той "бил калинка-ако че е много добър професионалист, човека" ???

Точно, ясно и конкретно, обаче. Не го ли направиш, си запазвам правото да те нарека лъжкиня и манипулаторка.

02.12 2013 в 19:36

Нема наши, нема ваши!
Има правила (или поне трябва да има).
Което не е по правилата, вън от системата!

02.12 2013 в 19:32

Назначенията по заслуги винаги са ми били противни. Та и нейното така.

А да се чака пък някой кадърен юрист (или икономист, или друг, без значение какъв) да участва в протести/или контрапротести, за да бъде забелязан е меко казано идиотия. Не казвам, че дамата е кадърна, но не смятам, че дори да е кадърна, има място в такава комисия, без да бъде спазен надлежния ред. Парашутистите винаги са били неприятни - точно като "немци в тил". Та и назначението на г-н Таков (колкото и мястото му да е там, да речем) - и от него остава неприятния привкус за парашутизъм.