Преди жестокото нападение с нож в 'Надежда' момчетата си уредили среща за бой

ОFFNews 30 юли 2018 в 18:06 5749 3

Преди жестокото нападение на 15-годишен тийнейджър над 16-годишно момче с нож в столичния ж. к. "Надежда" двамата си уредили среща за бой.

Това стана ясно от административния ръководители на СГП Емилия Русинова по време на брифинг.

„Обвиняемият е потърсил оръжието специално в дома си, взел го на 27. 07. 2018 г. с ясното съзнание къде отива и какво цели да извърши. Затова и квалификацията на деянието е предумишлено. Между пострадалото момче и обвиняемия е имало конфликт, предхождащ случилото се, но с давност около 26-27 дена поне, защото е било в рамките на учебната година. На въпросния ден обвиняемият се обадил на пострадалия с искане за среща, за да си организират бой. Тази среща не се осъществява, тъй като се разминават. Впоследствие обвиняемият разбира къде се намира пострадалото лице, отива на адреса, там живее друг техен съученик и неговия брат. Посредством братята са извикани пострадалото лице и техния съученик и се е разиграла случката, която е тежко криминално престъпление“, разказа Русинова, цитирана от "Фокус".

Тя допълни, че най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на обвиняемия се поставя само в изключителни случаи на непълнолетни лица. По думите и, 15-годишният нападател представлява "завишена опасност".

Нападението е било извършено с 30-сантиметров ловджийски нож, а 15-годишният ученик дори се върнал на местопрестъплението, за да си вземе очилата, които забравил по време на кървавото деяние:

"Интересното в случая е, че няма никаква критичност от страна на непълнолетния обвиняем, тъй като след като си е тръгнал от местопроизшествието с окървавения нож е срещнал други техни познати, показал е как е нанесъл удара. На всичко отгоре се е върнал на мястото на местопрестъплението, за да си вземе очилата, които е забравил. Имало е събрали се хора, той не се е поинтересувал за състоянието на своя съученик. Демонстративно е напуснал местопроизшествието“, допълни тя. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!