Посолството на САЩ и Америка за България даряват още $1 млн. за борбата с COVID-19 у нас

OFFNews 20 ноември 2020 в 15:59 2552 0

Посолството на САЩ и Фондация "Америка за България" даряват допълнително 1 милион долара под формата на медицински консумативи и услуги в борбата с COVID-19 у нас. Това обяви американският посланик у нас Херо Мустафа във видеообръщение, качено на Фейсбук страницата на посолството по повод новата кампания "Възстановяваме се заедно". 

"С тази кампания ще подкрепим болници, медицински центрове и здравни работници. Ще работим заедно с българските институции и неправителствени организации, за да подпомогнем там, където е нужно", заяви Нанси Шилър, президент на Фондация "Америка за България". 

На сайта на Фондация "Америка за България" са качени повече подробности за кампанията. 

"Първото голямо дарение в кампанията "Healing Together" беше направено миналата седмица. Посолството на САЩ предостави 7 000 PCR теста на българския Национален център по заразни и паразитни болести. Кампанията включва също и финансиране за държавни болници и медицински центрове в цялата страна на стойност 735 000 щатски долара (1,22 милиона лева), осигурени от Европейското командване към Министерството на отбраната на САЩ. Освен това Фондация "Америка за България" ще предостави така необходимата подкрепа за българските медицински работници", се посочва в съобщението.

В началото на този месец Посолството на САЩ дари оборудване на Военномедицинската академия за 50 000 лева, което включва автоматичен анализатор за работа по ELISA-метод и консумативи. То е част от Програмата за хуманитарна помощ на Европейското командване на САЩ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !