Посолството на Израел с дарение за нови мебели в центъра на фондация ''Сийдър'' в Кюстендил

OFFNews 09 декември 2022 в 14:20 873 0

Снимка Посолство на Държавата Израел в България

По случай Международния ден на хората с увреждания, 3 декември, посолството на Израел в София обнови част от старите мебели в центъра на фондация "Сийдър" в Кюстендил, като дари средства за закупуването на нови легла и гардероби за младежите и девойките, които живеят там.

Консулът на Посолството, г-жа Орли Дафна Сона, и културното аташе, г-жа Веред Елрон, посетиха обитателите на центъра, в който бяха дарени средствата и се срещнаха с ръководството на фондацията и представители на община Кюстендил. Тази визита бе заключителна за инициативата на посолството по случай международния ден на хората с увреждания. През изминалата седмица дипломатическият екип на посолството посети още Дневен център за лица с ментални увреждания „Света Марина” и фондация „Светът на Мария“.

По време на посещението в Кюстендил кипеше трескаво кулинарно вълнение. Г-жа Орли Дафна Сона и г-жа Веред Елрон организираха специална готварска работилница за младежите с интелектуални увреждания, в която заедно приготвиха традиционни израелски вкусотии.

Посолството на Израел в София отдава голямо значение на грижата за хората с увреждания и силно подкрепя подобряването на качеството им на живот, личностната им реализация, осигуряването на качествени услуги и образование, които им дават възможност да участват на пазара на труда, в обществото, и в работна среда, приспособена към техните нужди.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови