Полицията демонстрира как се справя при масови безредици (снимки)

OFFNews 19 май 2016 в 17:00 4916 1

Снимка БГНЕС

Полицията демонстрира как се справя при масови безредици в рамките на Четвъртата международна конференция "Спорт и сигурност".

Полицаи с кучета и коне показаха нагледно техники за справяне с хулигански прояви по време на спортни събития.

В тазгодишното издание на конференцията бяха поставени акценти върху социалните, образователни и организационни мерки в борбата срещу насилието, хулиганството, ксенофобията и агресията в спорта, съобщи МВР.

Специални гости на откриването бяха началникът на кабинета на министъра на вътрешните работи Златко Тодоров, директорът на СДВР ст. комисар Младен Маринов, заместникът му ст. комисар Антон Златанов и ректорът на Академията на МВР доц. д-р Неделчо Стойчев.

Участниците в конференцията станаха свидетели на демонстрация по лична полицейска защита. Тя бе ръководена от Марио Илиев – ст. преподавател по полицейска лична защита и физическа подготовка в Академията на МВР и международен съдия по таекуондо.

Курсантите от АМВР показаха основни техники и полицейски правомощия – използване на физическа сила и помощни средства при самозащита на улицата, защита на гражданите, реализация в специални полицейски акции и задържания на въоръжен противник с нож, тояга, пистолет, палка – дисциплини, които освен практико-приложен имат спортен и състезателен характер.

Специалните полицейски сили към СДВР направиха демонстрация на дейността на служителите си при борба с масовите хулигански прояви.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

1

Izalina

19.05 2016 в 17:21

Супер.
Ама тая демонстрация трябваше да се направи в реални условия миналата седмица в Благоевград, а не да четем после за хоспитализирани районни инспектори.
Сякаш не знаят с каква агитка си ходи гостуващия тим.
Да бяха си потърсили съпорт от София или Пловдив, я кви са подготвени.
 
X

Подкастът на OFFNews