Полицаите подновяват протестите

Първо в София, после и в други градове

OFFNews Последна промяна на 17 юли 2017 в 15:45 3076 1

Полицаите подновяват протестите - първо в София, после и в други градове

Полицаите излизат на пореден протест с искания за увеличение на заплатите. За вторник в София е планиран протест пред храма "Свети Седмочисленици" в София. Началният час на протеста е 18.30 часа.

Следват поредица от протести и в някои от големите градове в страната. 

Регионални протести ще има във Варна на 20 юли 2017 г., Добрич - 25 юли 2017 г. и Гоце Делчев - 27 юли 2017 г. Протестите ще продължат в Бургас, Благоевград, Перник и други градове, съобщават от Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР).

Действията са организирани от регионалните структури на СФСМВР и в тях ще участват и членове на други синдикални организации в МВР.

На протеста от 5 юли в София служителите в системата се заканиха да протестират на всички професионални празници на служителите в МВР, които до края на годината са общо пет. Ако не бъдат чути исканията им, полицаите обещаха ежедневни протести от първия ден на българското председателство на Съвета на ЕС от началото на 2018 година. 

За увеличение на заплатите на полицаите ще се мисли от 2018 г., заяви в понеделник шефът на вътрешната комисия в парламента и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов. Той обясни, че е солидарен с исканията на протестиращите, но те реално могат да станат факт едва от догодина. Цветанов обясни, че трябва да се спре да се говори за реформа в МВР, а да се поясни, че става въпрос за оптимизация.