Цветанов: С Патриотите се работи по-добре отколкото с реформаторите

За увеличение на заплатите на полицаите ще се мисли от 2018 г.

OFFNews Последна промяна на 17 юли 2017 в 09:53 8438 8

БСП провокира скандалите и темите от последния месец, заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пред БНТ. 

"БСП се стараят да провокират парламентарното мнозинство и изпълнителната власт. Темата "НДК" също беше повдигната от БСП", коментира Цветанов. Той добави към провокираната от БСП тема и тази за Македония. "БСП са притеснени, те не могат да осъзнаят, че изборите приключиха. Те могат да се върнат в политическия мач когато са част от общите цели на българското правителство", каза още той. 

"Ние подкрепяме всяка инициатива за прозрачност, затова беше създадена и Комисията за НДК", добави обаче Цветан Цветанов.

"Що се касае до анкетната комисия за самолетите, смятам, че някои са притеснени, не знам защо“, коментира Цветанов и разногласията с президента Румен Радев във връзка с избора на изтребител. Цветанов каза, че институционалното взаимодействие е задължително. „Това, че президентът има някакъв проблем с мен, на това той трябва да отговори. По никакъв начин не се водя от лични нападки. Разговорите, които се водят на институционалното ниво са само в интерес на обществото и държавата. Личните неща са извън политиката и са за тези, които нямат необходимия политически опит“, допълни той.

Цветанов коментира и управленската програма на коалицията - тя е готова и трябва да бъде график за реализирането на секторни политики. "Смятаме, че е много по-важно да имаме детайли със срокове, които ще дадат отговор на всички популистки изказвания от страна на БСП. Управленската ни програма е много стойностна", каза Цветанов.

В програмата ще бъдат разписани и сроковете, за да спре да се спекулира - 1000 полицаи в малките населени места ще бъдат осигурени през 2017, г, както и ще се проведе обучението на дознателите, за да се спре със спекулирането. 

По отношение на доходите, Цветанов каза, че минималната работна заплата ще бъде така, както е разписана е предизборната програма - в края на мандата ще достигне 650 лв., а средната - 1500 лв.

За коалицията с Обединени патриоти Цветан Цветанов коментира, че с тях се работи изключително добре. "Стабилността днес е факт. Ситуацията е по-работоспособна от предишния парламент, на заден план са претенциите за кадрови промени. ОП се отнася с отговорност към споразумението и отговорността е споделена", каза той. 

Цветанов коментира и заплатите на полицаите, които протестираха. Той обяви, че ще се мисли за повишение от 2018 година. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9507

8

Така се бърка на две "партии", в три дупки с един пръст.
Цвъки е голям!

21765

6

Victimized

17.07 2017 в 13:17

Реално няма никакво значение, понеже след края на мандата, тези ще отидат при онези, директно на политическото бунище.
Щото това е поука от модерната българска история, който играе партия с Бойко, рано или късно му идва времето.
Става въпрос и за "бизнес" партньори, и за политически патерици. Понеже по времето което бибитко беше глав сек на МВР много от бившите му бизнес партньори поеха към безкрайните ловни полета......

13355

4

aviatora

17.07 2017 в 11:07

мошеници.

13355

3

aviatora

17.07 2017 в 11:06

Цецо, ама те и по-скъпичко взимат, а и са по изпечени мошенници, защото все пак са бивши БКП-доносници...

38251

2

Denis Rizanov

17.07 2017 в 10:58

По-добри свирки и тутурутки правят явно. цецеронът е много по-доволен от ариите на далавери балевски в сравнение с тези на рада дъ дийп! При все, че последният участва в прайда! Значи можеш и да не участваш в прайда, дори може и да си против него, но въпреки това да бъдеш педерас по душа.

КУРВИ НА бойко!

22179

1

ELPIDA

17.07 2017 в 10:37

"По-добре..." щото ви играят по свирката и гледате в една посока по отношение на далавера-импекс.