Quantcast

Полицаят, прегазил бебе: Бях пил половин литър вино

OFFNews Последна промяна на 25 октомври 2014 в 10:12 8020 7

Костадин Стоянов

"Преди инцидента бях на смяна 14 часа, а предната вечер бях на юбилей. Там бях пил около половин литър вино. Спрях да пия в около 1 часа. Като тръгнах дори не съм бил със съзнанието, че съм под въздействие на алкохол”

Това разказа пред Нова телевизия граничният полицай Костадин Стоянов, който прегази 11-месечно бебе в село Крушевец на 11 септември тази година.

Стоянов обясни, че е съсипан психически след трагедията, защото "няма нормален човек, който да спи нормално, след като е отнел човешки живот". 

„Много са изводите, но никой не е застрахован. Трябва да бъдем достатъчно внимателни. И аз си мислех, че съм достатъчно внимателен”, признава граничният полицай.

Той отрече негови колеги да са му носили кисело мляко след инцидента, за да може да изтрезнее по-бързо, преди да му бъде взета проба с дрегер.

„Категорично никой не ми е носил мляко. Колегите бяха там, защото имаше реална заплаха за живота ми. Веднага след удара се опитах се да извадя детето, но нямаше как – беше притиснато до оградата. С двама или трима души преместихме колата, извадихме го и започнах да му правя сърдечен масаж. През цялото време бях ударен 3 или 4 пъти”, обяснява граничният полицай.

Адвокатът на полицая смята, че не е спазен нито един текст от наредбата за вземане на алкохолна проба.

„Нарушенията са много. Не е взета кръвта от лекар, а от медицинска сестра. Не е дезинфекцирано място, от което е взета кръвта. Не е вписано кога е взета кръвта. След това има и редица нарушения в анализа. Поискахме повторен анализ, но това ни беше отказано. Не е доказано по безспорен начин, че е управлявал автомобила с над 0,5 промила алкохол в кръвта. Не става въпрос за убийство, то е умишлено деяние. Това е ПТП. Затова за момента не е повдигнато обвинение”, допълни той.

За престъплението, извършено от Стоянов, законът предвижда от 3 до 10 години лишаване от свобода. Първоначално повдигнатото обвинение за шофиране в нетрезво състояние е отпаднало, тъй като резултатите от кръвната проба за алкохол са по-ниски от първоначално взетите чрез дрегер.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.10 2014 в 10:31

е какво пак сега згазил един паразид какво толко не казвам че е хубаво това което е направил но всеки има право на втори шанс ако беше згазил човек тогава затвор без право на помилване но човека сжалява ако имате вапроси пишете ми https://www.facebook.com/yordan.partalin.7

25.10 2014 в 15:05

Този трябва да лежи цял живот за наглост. Думи като доблест са непонятни за него. Не стига, че отне живот на дете, а няма кураж да го признае, да поиска прошка и да излежи наказанието си. Как пък един не беше пиян и неадекватен. Отвратена съм. И адвокатът му - с какви очи го защитава. Свине. Да видим какво би трърдял, ако неговото дете е размазано по този начин.

25.10 2014 в 14:48

Не само няма да лежи, а може и да си запази работата в полицията. Евала. Ама то на такъв народ му трябват такива полицаи - в другата тема някакви дебили усърдно защитават милиционерката която е сгафила, явно българското говедарско племе си иска да му бъркат по дупките и да му трепят децата.

25.10 2014 в 14:23

Тоя алкохолик твърдеше, че колата му не е изправна! Сега бил изпил само половин литър вино. Обаче не казва колко пъти. И нали е част от милиционеркста мафия ще се измъкне дори без да лежи в затвора.

25.10 2014 в 14:02

Има нещо, което ми се губи - по казаното излиза, че пича се е осмъртил и пиян като дъска е отишъл на работа и изкарал 14 часа смяна. Нека някой да ме убеди, че никой от колегите му няма идея, че пича пиян като дъска е дошъл вероятно на работа и през цялата смяна никой не е усетил, че е пиян. Драги полицаи дето искате 100 заплати при пенсиониране и пенсиониране на 40 - колко ваши колеги са пияни като лайна на смяна? Дайте някаква цифра - 5%? 10%? 20%? Защото за да не забележиш, че колегата ти е пиян като гъз и да не го изриташ от служба, значи или си престъпник, или и ти си пиянде!

Значи какво имаме:
- Знаеш, че ти предстои 14 часа смяна и въпреки това излочваш половин кило вино и сигурно още толкова ракия
- Отиваш на работа вероятно с кола, пиян като гъз.
- Караш 14 часа смяна на пияна тиква уж да пазиш държавната граница, а не можеш да пазиш равновесието си.
- Колегите ти са престъпници защото си затварят очите, или и те са пияндета и се пазите взаимно.
- Тръгваш си още пиян(щото за да си пиян на 1 промил след 14 часа трябва да си излочил доста повече от половин кило вино!!!) и размазваш дете на дувара.

... и като изключим последната точка, вероятно предния сценарии е бил всекидневието на господина полицай. Ако бях на негово място, щях да се гръмна в главата - това би направил един доблестен мъж изпаднал и пропаднал до такова положение.

25.10 2014 в 12:25

От цялата работа не разбрах, за убийство (на бебе), какво е наказанието и има ли такова, изобщо да се откажат да се занимават бил ли е пиян или не, убийството е факт, за пробите някой трябва да поеме отговорност и съответното наказание! ааааа убиец 2-3 месеца не могат да го осъдят....

25.10 2014 в 12:01

Бебето е виновно. Айде пич напий се за здраве на гяурския овчи народ - не се притеснявай - българите са безмозъчни роби без грам достойнство - размазвай децата, бъркай им по дупките, бий ги, пази циганите докато ги бият и грабят. Те ще си търпят.