Полицаят, прегазил бебе: Бях пил половин литър вино

OFFNews 25 октомври 2014 в 10:12 8729 7

Костадин Стоянов

"Преди инцидента бях на смяна 14 часа, а предната вечер бях на юбилей. Там бях пил около половин литър вино. Спрях да пия в около 1 часа. Като тръгнах дори не съм бил със съзнанието, че съм под въздействие на алкохол”

Това разказа пред Нова телевизия граничният полицай Костадин Стоянов, който прегази 11-месечно бебе в село Крушевец на 11 септември тази година.

Стоянов обясни, че е съсипан психически след трагедията, защото "няма нормален човек, който да спи нормално, след като е отнел човешки живот". 

„Много са изводите, но никой не е застрахован. Трябва да бъдем достатъчно внимателни. И аз си мислех, че съм достатъчно внимателен”, признава граничният полицай.

Той отрече негови колеги да са му носили кисело мляко след инцидента, за да може да изтрезнее по-бързо, преди да му бъде взета проба с дрегер.

„Категорично никой не ми е носил мляко. Колегите бяха там, защото имаше реална заплаха за живота ми. Веднага след удара се опитах се да извадя детето, но нямаше как – беше притиснато до оградата. С двама или трима души преместихме колата, извадихме го и започнах да му правя сърдечен масаж. През цялото време бях ударен 3 или 4 пъти”, обяснява граничният полицай.

Адвокатът на полицая смята, че не е спазен нито един текст от наредбата за вземане на алкохолна проба.

„Нарушенията са много. Не е взета кръвта от лекар, а от медицинска сестра. Не е дезинфекцирано място, от което е взета кръвта. Не е вписано кога е взета кръвта. След това има и редица нарушения в анализа. Поискахме повторен анализ, но това ни беше отказано. Не е доказано по безспорен начин, че е управлявал автомобила с над 0,5 промила алкохол в кръвта. Не става въпрос за убийство, то е умишлено деяние. Това е ПТП. Затова за момента не е повдигнато обвинение”, допълни той.

За престъплението, извършено от Стоянов, законът предвижда от 3 до 10 години лишаване от свобода. Първоначално повдигнатото обвинение за шофиране в нетрезво състояние е отпаднало, тъй като резултатите от кръвната проба за алкохол са по-ниски от първоначално взетите чрез дрегер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews