Полицаи използват жилетки, фуражки и палки, за да не плащат за зелена зона на личните си коли

OFFNews 19 февруари 2021 в 20:33 6368 0

Полицаи използват жилетки, фуражки, палки и други полицейски атрибути, за да паркират безплатно в зелената зона на София, съобщи БНТ.

От Центъра за градска мобилност обясниха, че са запознати с проблема, но отричат да толерират автомобилите с отличителни знаци. Твърдят, че ги санкционират, както всички останали.

Очевидец разказва, че проблемът с неправомерното паркиране на автомобили, собственост на служители на полицията, е от години. Той казва, че многократно е изпращал сигнали до ЦГМ, но без особено голям резултат. 

Проверка на БНТ показва десетки автомобили, в които е имало уж случайно оставени служебни карти, палки, фуражки и жилетки. След проверка и на номерата в ЦГМ се установява, че голяма част от колите не са пуснали СМС, след което им е поставена скоба. 

"Проблемът е, че в зелена зона има автомобили, които престояват повече от 4 часа чрез поставяне на отличителни знаци, което е злоупотреба със служебно положение и уронване престижа на институцията", каза жителят на района Калин Тихолов.

"Аз не мога да отговарям защо полицейските служители поставят тези отличителни знаци, това не дава предимство при паркиране", каза Емил Коларов от Центъра за градска мобилност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови