Подменяме шофьорските книжки за три дни срещу 75 лв.

OFFNews Последна промяна на 04 август 2021 в 16:14 1325 0

Снимка МВР

Правителството прие проекта, с който подмяната на шофьорските книжки ще може да става за три дни

В началото на миналия месец беше публикуван проект за промяна на Тарифа №4 за обществено обсъждане. С нея ще може да се подменя шофьорска книжка заради изтекъл срок на валидност, промяна в данните на водача - смяна на постоянен адрес от едно в друго населено място, фамилия и транслитерация, както и издаване на дубликат.

Цената за ускорената услуга ще е тройна - 75 лв.

Тази услуга ще се предоставя и в звената на Дирекция „Български документи за самоличност", когато подмяната на свидетелството за управление на МПС е част от подадените за подмяна останали лични документи - лична карта, паспорт. Създадени са и нови образци на заявленията.

В документа е предвидена и обикновена услуга за подмяна на чуждестранна книжка. Срокът е до 30 дни от приемането на заявлението, което се подава само в звената "Пътна полиция" при СДВР и ОДМВР.

Ускореното издаване на българските свидетелства за управление на моторни превозни средства не засяга онези, които за първи път получават такъв документ - неговото издаване продължава да се извършва за срок до 10 работни дни от звената на Пътна полиция по постоянен адрес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови