Пловдивският кмет: При мен дойде премиерът, ще се видим, разбира се

OFFNews 15 ноември 2020 в 20:27 7611 1

"Премиерът на Република България, дето няма ден почивка, идва на крака, ще се видя с него, разбира се", така лекуваният от коронавирус кмет на Пловдив Здравко Димитров обясни защо е излязъл да се види с Бойко Борисов, след като е пациент с коронавирус.

Въпросната визита се състоя миналия петък, стабилизираният от интензивното отделение Димитров излезе да посрещне премиера, в разрез с всякакви противоепидемични мерки. Борисов заръча на лекуващите лекари, да му правят тест за антитела и да го изписват да работи.

Пред bTV Димитров обясни, че няколко часа след като излязъл от интензивното отделение му се обадил премиерът, че идва да го види. Димитров разказа, че бил свален с количка през специален коридор и е направил само няколко крачки по стъпалата, за да се срещне с Борисов.

По повод заръката на премиера да го изписват по-скоро, за да се връща да работи кметът обясни:

"И аз искам да бъда изписан не по-малко от него, но няма как, когато си болен да те изпишат, нямам все още нужния кислород."

Димитров каза още, че е спазвал дистанция от 5-7 метра, за да не се зарази Борисов, "все пак е премиер".

По думите му организацията на болницата по неговото извеждане навън е била перфектна, лично завеждащия ковид отделението в университетската болница "Пълмед" го е съпровождал.

"Да не коментираме, как съм бил, няма значение. Правим оперативките с колегите от общината тук отвън, идват на стълбите, когато е необходимо, не съм работил само тия 5 дена, когато бях в интензивното отделение", разказа кметът.

Той беше категоричен, че правилата по време на пандемия трябва да се спазват от всички, но отрече да е бил в нарушение с напускането на ковид отделението:

"Не съм бил извън болничното заведение, не сте коректни в случая", възрази видимо афектиран Димитров.

Той каза още, че ковид болницата, в каквато беше превърната Първа градска "Св. Мина" работи и има всичко необходимо, благодарение на премиера, който е обещал съдействие и за отварянето на Белодробната болница в града, към която по думите на пловдивския кмет имало нездрав приватизационен интерес, но той не допуснал да се осъществи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови