Питаме ви: трябват ли промени в лятната ваканция на учениците?

OFFNews 28 юли 2017 в 17:09 8723 2

Необходими ли са промени в лятната ваканция на учениците, ви питаме в новата анкетата на OFFNews.

Според Министерството на образованието тя е прекалено дълга и трябва да се намали, а за сметка на това да се увеличи коледнатата ваканция и да се прибавят дни към останалите почивки за учениците през годината.

От МОН обаче предлагат свиването на ваканцията да отложи края на втория срок и да се учи и през месец юли. Нещо, срещу което родители и учители негодуват. Според тях юли е твърде горещ месец в България, в училищата няма климатици и ученето тогава би било крайно неефективно.

Някои смятат, че дните лятна ваканция може да се намалят, като например се измести началото на учебната година и вместо 15 септември то е на 1 септември.

Очакваме отговорите ви в анкетата, публикувана по-долу, както и коментарите ви на редакционния ни е-mail: [email protected]

Анкета

резултати
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

2

Izalina

28.07 2017 в 23:29

Добре де, досега как се отправяха с неминуемите дървени и грипни, които така или иначе спъват процеса. Я, малко по-гъвкаво. Защо трябва от лятото да са забити датите за следващата година?

17439

1

мнение от IP

28.07 2017 в 19:37

Така си е добре. Освен жегите е престъпление децата да не използват максимално най-хубавия сезон за повече време на открито. Междусрочните ваканции са достатъчни.