Първите ученици, почиващи по програмата ''Отново заедно'' заминаха днес на планина

OFFNews 04 юли 2021 в 14:56 1828 0

Снимка Getty Images

Днес малко след 8 часа 56 ученици от втори, четвърти и шести клас на столичното 112-то ОУ "Стоян Заимов" заминаха на почивка в Добринище, предаде БНТ. Програмата, която ще продължи до петък, включва спортни и фолклорни занимания и посещение на увеселителен парк.

Децата са придружавани от четирима учители. Педагогическият съвет на училището е решил летния лагер да се проведе на планина, защото повечето деца ходят с родителите си на море през лятото.

"Планината е място, на което можем да обърнем внимание на учениците с поглед към природата. Смятам, че е добър вариант да се спасим от летните жеги там", каза Виктория Русева, начален учител в 112 ОУ.

По програмата "Отново заедно" МОН отпуска 619 000 лева. Туристическият пакет за едно дете е 500 лева и включва транспорт, настаняване, храна, застраховка и различни програми за шест дни. Досега са одобрени 1118 ученици от 46 училища.

Децата ще бъдат настанени в 3 и 4-звездни хотели в планински и морски курорти. Сред предпочитаните дестинации са Боровец, Банско, Чепеларе, Плиска, Балчик, Трявна, Китен, Приморско, Албена, Златни пясъци, Слънчев бряг, Несебър, Каварна и Черноморец.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови