Парламентът пак е обсаден от полиция

Мая Младенова 16 януари 2014 в 08:46 5886 11

Полиция, Снимка: OFFNews
Полиция, Снимка: OFFNews

Сградата на Народното събрание за пореден ден е обсадена от полиция.

Вчера, в първия работен ден за депутатите тази година, пред парламента бе организиран протест. В крайна сметка обаче служителите на реда надвишаваха многократно броя на протестиращите.

И днес полицейското присъствие около Народното събрание е засилено, макар че няма официално обявен протест. Не повече от петима демонстранти са дошли, за да изразят в дъжда недоволството си към кабинета "Орешарски". Те се намират в градинката между СУ "Св. Климент Охридски" и сградата на парламента.

За сметка на това, около Народното събрание има над сто полицаи. Те отново са разделени на групи, част от тях са разположени на пл. "Александър Невски". Полицейски екипи има и на паветата до парламента. Сградата на Народносъо събрание също е опасано от кордон, има и камиони на жандармерията.

По ул. "Московска" също има много служители на реда и микробуси на жандармерията, но улицата не е затворена за движение.

Вчера в отговор към Цветан Цветанов вътрешният министър Цветлин Йовчев заяви, че полицейското присъствие около парламента е засилено, защото МВР има информации, че се готвят провокации.

"В конкретния случай - за 10 и 15 януари, е имало оперативна информация, която е вклчително потвърдена и чрез СРС-та, че са подготвяни действия, които са целяли нападения, включително опити за нападения, над хората в парламента и над полицията, провокации груби", посочи по време на блиц контрола вицепремиерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!