Парите за Ади са събрани. Тя благодари на дарителите (Видео)

Владимир Йончев 25 юли 2012 в 20:13 6177 0

Така изглеждаше Ади, преди да се разболее. Снимка: Фейсбук
Така изглеждаше Ади, преди да се разболее. Снимка: Фейсбук

Парите, необходими за постъпването на 19-годишната Аделина Коджабашева в болница в Щутгарт, са събрани и след няколко дни момичето ще замине на лечение там.

Необходимите 150 000 евро дори са надхвърлени, но тъй като все още не се знае какви средства ще са нужни след операцията, допълнителните дарения все още са изключително полезни.

Ади страда от рядко срещано заболяване на костта – конвентионален остеосарком (злокачествен тумор). За нея беше организирана една от най-мащабните кампании, случвали се в българската част на Фейсбук. Съпричастност и помощ дойде от обикновени хора, изпълнители, фирми, спортисти, организатори на концерти и дори политици. Голям тласък за събирането на сумата даде ГЕРБ - партията преведе 100 000 лева на сметката на Ади, както беше обещала и това позволи планирането на операцията.

Във видео, което беше разпространено малко след обявяването на добрата новина, Ади благодари на хилядите дарители, познати като "Ангелите на Ади", а нейният събеседник е победителят от първия български "Екс Фактор" Рафи Бохосян:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!