Отрязаха ушите на бездомно куче в София

OFFNews 08 март 2023 в 10:55 5192 2

кучето

Снимка Стопкадър

Ушите му са отрязани с лозарска ножица

Куче на няколко месеца е намерено в безпомощно състояние и с отрязани уши в столичния квартал "Христо Ботев", предаде Нова ТВ. 

Председателят на Сдружение "Респект към животните" Сузана Мустафи обясни, че открилите го хора са се свързали с тях чрез Facebook вечерта във вторник. 

"Получихме снимки на почти обезглавено кученце. Ушите му бяха изрязани до скалп. Намерихме едно просто вдървено тяло, което беше до болка изплашено и шокирано. Животното веднага получи грижи във ветеринарна клиника. Засега е добре. Положението на кучето не е критично, по-скоро е трагично, защото случилото се е зверство", коментира председателят на сдружението. 

Ушите на кученцето са били отрязани с лозарска ножица.

"То е изпитвало страхотни мъки и е било в агония. Това потвърдиха и ветеринарите", каза още Сузана Мустафи. Оказва се, че това не е първият случай на подобна агресия в кв. "Христо Ботев".

"Хората, които подадоха сигнала за животното, ни казаха, че кварталът е ад за бездомните животни и е пълно със садисти”, посочи председателят на сдружението.

Образувана е преписка и в момента извършителите на жестокостта към кучето се издирват.

Преди година Мустафи получава сигнал в същия квартал за пострадало куче, като животното остава само с едно око. Към момента е осиновено и е добре. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

625

2

1215

08.03 2023 в 11:42

В такива случаи е нужно реципрочно възмездие,а не правосадни глупости.

-1655

1

ob1

08.03 2023 в 11:04

кв "Христо Ботев" - така започват кариерата си циганите убийци и изнасилвачи. Първо тормозят животинки, а като качат ниво на садизъм се прехвърлят на хора. Горкото пале...