Откриват Мото-сезон 2018 на 31 март, хиляди мотористи ще окупират София

OFFNews 30 март 2018 в 09:36 17596 1

Откриването на Мото-сезон 2018 се отлага за събота, 31 март, заради метеорологичните условия, съобщиха организаторите.

Очаква се хиляди мотористи да окупират центъра на столицата.

Организатори на най-голямото мото-събитие на годината са Sofia MC’s и Sofia Riders. То ще премине под надслов „Не на агресията на пътя” и ще се състои със съдействието на Столична община и СДВР. 

Датата беше сменена заради силния снеговалеж и ниските температури миналата седмица, но сега времето започна рязко да се затопля, а според прогнозите градусите в събота ще скочат до близо 20.

Организаторите припомнят също, че програмата за Откриването на Мото-сезон 2018 остава непроменена и при същите предварително обявени условия.

Още от 08.30 часа представители на Sofia Riders ще бъдат ВиП – паркинга на Sofia Ring Mall. Оттам те ще се отправят към храм-паметника „Св.Александър Невски”, за да се присъединят към останалите мотористи на площада.

В 10.00 часа започва официалната част на церемонията по Откриването на Мото-сезон 2018.

В 11.15 потегля внушително мото-шествие, което ще премине по маршрут: ул. „Оборище“, булевардите „Васил Левски”, ”Цар Освободител”, „Цариградско шосе”, „Алея Яворов”, „Никола Вапцаров”, ”Черни връх” и ”България” до пътен възел Бояна, където има акробатични номера на каскадьорите от шоуто „Полицейска академия”, майсторски стънт изпълнения на най-добрите състезатели в България и гонки по затворена отсечка на Околовръстен път. Вечерта ще завърши с афтърпарти на Sofia Riders в клуб „Грамофон”.

На прага на Мото-сезон 2018 организаторите отправят призив за повече толерантност, внимание и отговорност на пътя. Въпреки, че МВР отчита положителна статистика за ПТП-тата с мотористи през 2017-та, спрямо 2016, представителите на мотоклуб Gentlemen MC припомнят, че на пътя излизат „най-мобилните”, но в същото време „най-уязвими” участници в движението.

Организаторите призовават всички мотористи да преведат и машините, и себе си в изрядно състояние за Мото-сезон 2018, за да се избегнат нежелателни инциденти.

Освен в София, утре Мото-сезон 2018 ще бъде официално открит в още няколко града в страната, сред които Пловдив, Казанлък, Стара Загора и други.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови