Откриха осма жертва на взрива в Хитрино

OFFNews 11 декември 2016 в 16:18 13303 2

Откриха осма жертва на взрива в Хитрино

Взривът в шуменското село Хитрино взе осма жертва. Момче от близкото село Тимарево е открито късно снощи. 18-годишният младеж е бил затрупан от отломките на гарата, съобщава bTV.

Информацията беше оповестена от премиера в оставка Бойко Борисов.

Сигналът е получен на телефон 112 за момче, което не се е прибрало у дома.

Премиерът в оставка съобщи още, че операцията по източването на цистерните с взривоопасни материали може да продължи до 10 дни. Той обясни, че се чакат два крана от Румъния, които да помагат с вдигането на празните цистерни и ще се работи денонощно.

За съжаление, вчера след разговора ни в Хитрино, по-късно на 112 е дошъл сигнал, че едно момче, което не е местно, не се е прибрало, каза Борисов, цитиран от „Фокус“. „Още веднага след като подадоха сигнала, където е видян последно на автогарата, изпратих хора, които за съжаление го намериха затрупано“, посочи той. На въпрос колко стават жертвите на взрива в Хитрино Бойко Борисов посочи: „Оставям Вие да броите жертвите, не обичам да броя жертви“.

Двама от общо петимата настанени във Военноморската болница във Варна са вече стабилизирани, съобщава БНТ. Остава тежко състоянието на млад мъж, който е със сериозна травма на белите дробове и на жена с 30 процента изгаряния по тялото. Тези пострадали са на изкуствено дишане. Тежко остава състоянието и на двете жени, които са настанени в Университетската болница Света Марина. Те също са на командно дишане. 

На DMS номер 1466 всеки може да се включи в дарителската кампания на БЧК в помощ на пострадалите жители на село Хитрино.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови