От другата седмица ще има ваксини за бебета

Offnews 03 ноември 2014 в 13:01 1489 0

Д-р Мирослав Ненков
Д-р Мирослав Ненков

Петвалентните ваксини за новородени ще бъдат доставени до края на седмицата или в началото на следващата седмица. Това увери здравният министър Мирослав Ненков.

Той обясни обаче, че проблемът с ваксините остава да виси и това е едно от нещата, с които ще се сблъска новият здравен министър. 

„В края на тази седмица и началото на следващата ще дойде първата петвалентна ваксина по спечеления търг. Днес, до края на работния ден, трябва да постъпят в министерството документите на фирми, които ще се явят на пряко договаряне с шествалентна ваксина. Към 10.00 часа тази сутрин не беше постъпила нито една оферта“, каза министърът. 

Той уточни, че ако не бъде получена оферта, министерството няма друг изход освен да открие нова поръчка за пряко договаряне. Ваксините обаче до края на годината са подсигурени. „Така че до края на годината няма да има трусове, дори и да не сключим договор за шествалентна ваксина“, обясни здравният министър.

Ненков посочи, че въпросът ще трябва да бъде решен от наследника му. „Следващият министър трябва да реши въпроса с ваксините, но и да направи организация, така че да се разпише рамково споразумение или да организира обществената поръчка за доставка на ваксини за следващата 2015 година“, обясни Ненков.

В наследство остава и провеждането на търгове за оборудвани линейки за 28 спешни центрове и районни здравни инспекции. Успешното провеждане на търговете ще подсигури в най-добрия случай 61 специализирани оборудвани автомобила за нуждите на спешната помощ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews