Оставаме под карантина до 12 април

OFFNews Последна промяна на 26 март 2020 в 11:46 7848 1

Със заповед на здравния министър срокът на въведените противоепидемични мерки се удължава до 12 април.

Във връзка с обявеното с Решение на Народното събрание от 13.03.2020 г. извънредно положение и препоръките на Националния оперативен щаб, здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед, с която удължава срока на въведените противоепидемични мерки до 12 април 2020 г., включително.

Допуска се в големите търговски центрове тип МОЛ да работят доставчиците на платежни услуги, при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания, в т.ч. дезинфекция, проветряване и инструктаж за спазване на лична хигиена на персонала, осигуряване на лични предпазни средства и недопускане до работа на служители с прояви на остри заразни заболявания.

По-рано днес по Нова телевизия министърът на образованието и науката Красимир Вълчев съобщи, че вероятно дистанционното обучение ще продължи поне до 13 април, ако има нова заповед на Кирил Ананиев.

Той отново потвърди, че нулева учебна година няма да има, но ако мерките продължат и след 20 април, датите за изпити ще бъдат променени. Вълчев прогнозира, че най-трудно ще е с 12 клас, където ще трябва да има съгласуване с висшите училища за отлагане на приема.

„Много вероятно е да има отлагане на баловете. Предполагам, че всички се настройваме за един изместен график през тази календарна година“, допълни Вълчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови