Quantcast

Охранители и шофьори отново най-предпочитани професии в България

OFFNews Последна промяна на 24 юни 2014 в 16:01 2451 1

През 2013 година курсовете за охранители и шофьори са се радвали на най-голям интерес, обявиха днес на съвместна пресконференция на Националната агенция за професионално образование и обучение и Агенцията по заетостта.

Според данните курсовете по сигурност отново са на първо място, както предишната година. Те са били избрани от 10 622 души, следвани от обучените за управление на моторни превозни средства от обществения транспорт и хотелиерството.

Сред най-предпочитаните професии за последните две години освен охранител и шофьор са козметик, фризьор, оперативен счетоводител.

Миналата година най-много хора са получили свидетелства за професионална квалификация в София, Варна и Пловдив.

Двете агенции работят заедно по проект "Надграждане на информационната система на НАПОО и осигуряване на оперативна съвместимост с цел ускоряване и оптимизиране на процесите по обслужване на гражданите и бизнеса". Идеята е да се създаде единна информационна система за професионално обучение на възрастни.

Проектът се финансира от Европейския социален фонд.

Все още никоя институция не следи цялостно реализацията на обучените на трудовия пазар. От Агенцията по заетостта изразиха желание след време това да става автоматично.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.06 2014 в 19:59

Брей, то комунделно гърбавите избиратели се множат.
------
Ще ми охраняват х@я, и ще ми возят мадурите!!!