Общината събаря незаконна детска площадка, за да строи нова (видео)

OFFNews Последна промяна на 24 юли 2015 в 18:53 5115 3

Снимка bTV

Жителите на столичния квартал „Стрелбище“ излязоха на протест срещу събарянето на детска площадка в квартала.

Демонтирането на площадката е разпоредено от Столичната община, тъй като площадката е незаконна, съобщи bTV.

Тя е построена от собственика на кафене Златко Бонев и се намира в близост до заведението му, но се използва от жителите на квартала.

Бонев получил устно разрешение за строежа от тогавашния кмет Евтим Евтимов. След това Златко Бонев се опитва да узакони площадката, но няма отговор и до днес.

Ходих при главния архитект, за да разбера какво става с проекта. Той ми каза, че кметът ги е сложил „под масата“ и няма да се пипат до второ нареждане.

Според новото ръководство на район „Триадица“ площадката трябва да се събори, защото е незаконна, тъй като е строена на общинска земя.

На същото място е планирано да има отново детска площадка, но обществена, обясни кметът на район „Триадица“ инж. Николай Терзиев.

Това не е детска площадка, категоричен е Терзиев.

По думите му новата детска площадка ще е готова до един месец след разрушаването на съществуващата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.07 2015 в 16:10

Кметът лъже,защото преоддаде кафенето на Бонев и взе комисиона????кой нормален ще разваля готова площадка за да строи същата после???? Има интересиииии

24.07 2015 в 22:53

Както винаги истината е по средата. Евала на моя приятел Евтим, че разреши построяването на площадката. Откъде да знае човекът, че още на следващата година собственикът на барчето и предимно злата му жена ще настояват хората да консумират от барчето им, за да могат да ползват площадката. Имаше много скандали и затова хората започнаха да ползват другите площадки, които са на 50 метра по-нагоре по посока Фантастико. Построени са по европейски проекти, има и футболно игриче, осветление и т.н.
Имаше и хора, които се оплакваха в кметството от този тормоз, затова то не разреши на тоя отворко да узакони площадката, защото щеше вече съвсем законно да е негова и да поставя каквито иска условия. Само че тя не е построена на земята на баща му, а на общинска. Затова сега общината ще махне неговата, за да не изнудва хората и ще построи общинска детска площадка.
Ако бяха чисти намеренията на този охлюв, щеше да се радва, че някой ще построи чисто нова площадка пред заведението му и така ще му прилича клиенти. Но тъй като не са, той иска на чужда земя да узакони като своя построената площадка и вече да определя условията за ползване.
Евала и на сегашния кмет - Терзиев!

24.07 2015 в 19:39

Де е Българският хелзикски комитет и още дузина знайни и незнайни НПО-та да защитават детските площадки?!