"НСО е скъпоплатен слугинаж - безплатни автомобили, шофьори и охранители"

ОFFNews Последна промяна на 21 май 2015 в 20:46 6373 8

Димо Гяуров.

"Няма никаква тайнственост около дейността на НСО. Службата е превърната в един скъпо платен слугинаж – това са безплатни автомобили, шофьори и охранители, които понякога изпълняват чисто битови функции", заяви бившият шеф на Националната разузнавателна служба Димо Гяуров пред bTV.

Според него НСО е най-голямата охранителна служба в Европа с 1200 души, работещи към нея. Освен това няма ясни изисквания за това кой получава охрана и кой - не.

"Това решение се взима от трима души и системата остава същата и в новия законопроект”, смята той.

Гяуров уточни, че качеството на НСО изобщо не се подобрява и свидетелство за това е случката с Борисов преди няколко дни, когато охранителите му допуснаха зад гърба на премиера да се промъкне напълно непознат мъж, който размаха монета.

„Ако живеехме в нормална държава, началникът на службата веднага щеше да подаде оставка. Това не е контролирана ситуация, а пробив”, добави той.

Той е на мнението, че новият закон за службите ще фиксира статуквото и няма да направи реални реформи.

На въпроса дали други служби освен ДАНС ще имат правото да подслушва случайни граждани, Гяуров уточни, че така излиза от гласуваните на първо четене текстове.

„НСО може да постави камера пред вашия дом без да знаете, за да охранява вашия съсед. Това е записано в закона, но не са уточнени специалните условия, при които това може да се случи. Така написани текстовете наистина събуждат сериозни притеснения. Надявам се това да бъде променено”, обясни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.05 2015 в 12:04

Dear o_sando
Б. Б. завършва Школата на МВР през 1983 г. с чин лейтенант.през 1986 г старши лейтенант,
през 1990 г. капитан, през 1991 г. майор.През 2001 година с указ на президента Бойко Борисов е
назначен на длъжност
"Главен секретар на МВР" и е повишен в звание "полковник" от МВР. В началото на 2002 г. с президентски указ му е
присвоено званието "генерал-майор", а през 2004 г. е удостоен със званието "генерал-лейтенант".

ББ на фона на Генерал Гяуров е света вода ненапита ха-ха... И моляте не ми задавай въпроса защо Кадафито си е останал полковник...

22.05 2015 в 10:56

Съвсем прав е Гяуров за НСО, не че и той горкия не се възползва от абсурдите на прехода да стане генерал. С подобна шеметна кариера могат да се похвалят още само "генералите" Бонев и Борисов.

22.05 2015 в 06:56

ПРАВ Е ТОЯ СКАПАНЯК.И ТОЙ КАТО ДЕБЕЛОГЪЗАТА МУТРА БОЙКО СТАНА ГЕНЕРАЛ ЗА ЕДНА НОЩ,НО Е ПРАВ ЗА САМОЛЕТА.БАНКЯНСКИЯ ПЕДАЛ ГО ПОЛЗВА КАТО ТАКСИ."ДЕ*БА" ТАЯ ГНУСНА МУТРА "ДЕ*ДЕ"БА"....

21.05 2015 в 21:50

NOK, разкажи и как банкянския пожарникарин, вократце (на доганското килимче) обу анцуга с лампазите...

(айде, не се срамувай... разкажи за населението...)

хахахахахахахаха

21.05 2015 в 21:33

Аве те депутатите са си опекли питката , закончетата дето ги коват са си в техен интерес , без значение кой точно ще е на власт . Доказват го 20 и кусур години преход с доказани корупционни схеми и нито един осъден за тях . Някой съмнява ли се още в това , че единствените дето гризем дръвчето сме простите данъкоплатци . Да я закриват тази държава !!!!

21.05 2015 в 21:30

С новия закон трябваше да го преименуват обратно на УБО и да се върнем още една крачка назад към соца.

21.05 2015 в 21:28

Не всеки става генерал по съкратена процедура, като Димо Гяуров, В 9 сутринта преди да го викне Командира-Цигойнера Костов бе обикновен сержант. В 12 на обяд преди да отиде при президента Стоянов вече бе майор, в 2 след обед когато се обади на близките си, за да им се похвали за новата служба стана подполковник, а в 16.30 часа - когато бе представен на новите си подчинени в НРС вече бе станал полковник. После трябваше да минат няколко мъчителни седмици, дори цели няколко месеца преди Гяуров да стане генерал.

Поредния БГ нещастен ГАМЕН...

21.05 2015 в 21:18

... на всичките стотици Лафки са поставени по две камери...

(можете да ме обвинявате в параноя колкото си щете)

хахахахахахахаха