Новите в СОС: Заседанието е съдебно, а водата трябва да е в стъклени бутилки

Борислав Иванов от Атака начело на комисията по обществен ред в София

OFFNews 19 ноември 2019 в 12:52 6008 3

Бутилките с минерална вода, която има пред всеки общински съветник, повече да не бъдат в пластмасови бутилки. Това поиска новият общински съветник от Демократична България Тома Белев. 

Екологът се обърна към председателя на СОС Елен Герджиков, за да подчертае, че "хората пият вода от чешмата". Ако за нас ще има минерална вода, нека да е в стъклени шишета, иначе ще си нося мое, заяви Белев.

Вода за общинските съветници има по настояване на лидера на ДСБ Атанас Атанасов, като общински съветник той ми направи забележка, че има само пред мен, отговори Герджиков. Той обаче обеща да се постарае бутилките да бъдат сменени. 

Председателят на групата на Демократична България, който е бивш съдия, нарече заседанието на СОС "съдебно" и предизвика смях сред колегите си. Той настоя в залата да има тишина и съветниците да не приказват помежду си. 

По настояване на Лалов работната група за изготвяне на новия правилник за работа на СОС се сдоби със срок за изготвянето му до 31 декември, а не до 19 януари. Ако срокът е по-дълъг, ще се срещаме веднъж в седмицата, няма да си наложим да работим всеки ден, мотивира се Лалов. 

Колегата му Белев пък искаше обсъждане с граждани да се прави по време на изготвяне на правилника, а не - след като проектът е готов да се провежда обществена дискусия. Трябва да има нещо подготвено, иначе какво ще обсъждат хората, контрира Малина Едрева от ГЕРБ. 

Аз съм съгласен и с г-жа Едрева, и с Демократична България. Нека създадем комисията, заяви позицията си независимият Борис Бонев. 

Към Столичния общински съвет ще има 13 комисии - 11 от тях са с председатели от ГЕРБ и СДС, а две - от ВМРО и Атака. 

Борислав Иванов от Атака, който бе избран и за четвърти зам.-председател на СОС, поема комисията по обществен ред. Карлос Контрера от ВМРО пък става шеф на транспорт и туризъм.

Шеф на архитектурната комисия отново ще е юристката Силвия Христова. Финансовата комисия ще е начело с преподавателя от СУ Георги Георгиев. Д-р Веселин Милев поема тази за връзки с гражданите. 

Екокомисията остава под ръководството на Лорита Радева, юристът Ботьо Ботев ще ръководи тази по местно самоуправление. Николай Стойнев пак е начело на икономическата комисия. Екатерина Йорданова вече ще отговаря за комисията по европейски програми, а спортът е с председател Таня Георгиева.

Начело на комисията по образование и култура остава шефката на групата на ГЕРБ в СОС Малина Едрева.

Шеф на комисията по инженерна инфраструктура е Прошко Прошков, в предишния мандат от РБ.

Д-р Антон Койчев от СДС ще води комисията по здравеопазване. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4245

3

rrr11

19.11 2019 в 14:36

Да им сложат 2 диспенсера в залата и да си наливат в чашки. А това тапирче Контрера как може да го сложат за шеф на комисия... пълна гавра със софиянци.

4022

2

"Шеф на архитектурната комисия отново ще е юристката Силвия Христова"
Архитект Борислав Игнатов го закъса !!
Подчинен на даскалица и на юристка?
Цял свят би се смял на тази малумщина!

6245

1

kokoten

19.11 2019 в 13:02

Изключително....