Ексклузивно Борисов предложи Даниел Митов за премиер (обновена)

Нови спа центрове в София, ще топлят училища с минерална вода

OFFNews Последна промяна на 23 юли 2017 в 07:54 4851 0

Нови спа центрове да бъдат изградени между софийските села Локорско и Войнеговци, както и в "Симеоново", "Бояна" и "Панчарево". Да се използват и минералните извори в центъра на София, "Лозенец", "Надежда", "Свобода", "Овча купел", при парк "Възраждане" и Железница.

Това предлага главният архитект на София Здравко Здравков в "Програма за оползотворяване на хидротермалните ресурси от минерални води на територията на Столичната община". Докладът, внесен в СОС, предвижда девет мерки и ще бъде разгледан след лятната ваканция на общинарите.  

Сред предложенията е и модерен СПА център да бъде изграден в северното крило на Централната баня в столицата, част от която е Музеят за история на София. 

Балнеоложкият център в "Банкя" също трябва да бъде възстановен, още в края на април Столичният общински съвет прие да обяви търг, с който да се намери инвеститор, който да построи хотел зад сградата на банята. 

Развитие на мащабна водоналивна(бутилираща) промишленост и осигуряване на геотермално отопление на училища и детски градини са други предложения за използване на минералните води на София в доклада на главния архитект. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови