Новата сграда за СУ по-голяма от отнетата, Университетът се нанася наесен

Александра Маркарян 11 януари 2018 в 13:04 9422 1

Сградата, с която Министерският съвет вчера компенсира Софийския университет заради отнетото здание на бул. "Ал. Стамболийски" в София, е по-голяма и с по-добро местоположение. Предоставеният имот на бул. "Черни връх" 37, точно до метростанция, е терен с площ 9830 кв. м, ведно с построената в него четириетажна масивна сграда със застроена площ 1175,74 кв. м. Взетата сграда е с площ 8020 кв. м, заедно с обособена част от построената в имота учебна сграда.

Четириетажната сграда на "Черни връх" се отнема от Професионалната гимназия по облекло "Мария Луиза". На партера има физкултурен салон, десет стаи, шест учебни кабинета и три тоалетни. На първия етаж има шест учебни кабинета и шест стаи, на втория - девет кабинета, на третия - също девет. В кулата има още четири стаи.

Имотът се предоставя безвъзмездно на "Св. Климент Охридски", считано от 15 септември 2018 г.

Директорът на гимназията и ректорът на СУ трябва да организират приемането и предаването на имота в едномесечен срок от предоставяне правото на управление. Ако до 15 септември гимназията не е преместена другаде, предаването ще стане в едномесечен срок от приключване на преместването ѝ.

Сградата е предназначена за предклинично обучение на студентите по медицина от Медицинския факултет, които трябваше да учат на "Стамболийски".

Как тя бе отнета от СУ, прехвърлена на бившата Правителствена болница, а след това - неочаквано взета за нуждите на съда и прокуратурата вижте ТУК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови