Нов протест на вложители и служители на КТБ

Вежди Рашидов прави комитет в защита на клиентите на банката

OFFNews Последна промяна на 19 август 2014 в 07:43 4683 5

Нов протест готвят вложители и служители на КТБ днес, пред сградата на БНБ.

Протестът, планиран за 17.30 ч., се организира чрез Фейсбук групи.

Вложителите искат незабавното отваряне на Корпоративна търговска банка, в която средствата им са блокирани.

"Целта на протеста е незабавното отваряне на КТБ и нейното дъщерно дружество Търговска банка "Виктория". Ние - вложителите, смятаме, че е недопустимо толкова време да бъдат блокирани средствата ни и настояваме нашите права като Европейски граждани да бъдат спазени. Ние - работещите в банката, смятаме, че е недопустимо толкова време досега да не бъде създаден план за оздравяване на банката. Всички ние смятаме, че е пълен абсурд правителството и БНБ да ни обричат на тази мизерия, в която се намираме в момента благодарение на тяхното бездействие за решаване на проблема. Настояваме веднага да започнат конкретни действия за отблокирането на сметките ни , както и план за мерки и срокове, в които ще се изпълнят.

Настояваме нашите граждански права да бъдат незабавно спазени", се казва в анонса за протеста във Фейсбук.

Също днес се учредява иницииран от Вежди Рашидов Инициативен комитет на клиентите на КТБ.

Учредяването му е на 19 август от 12 ч. в сградата на Конфедерацията на труда "Подкрепа" на пл. "Гарибалди" в София.

Рашидов е един от големите вложители в КТБ, чиито пари са блокирани от 20 юни, когато банката с мажоритарен собственик Цветан Василев бе поставена под специален надзор от БНБ заради риск от неплатежоспособност.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.08 2014 в 10:06

Миналата година, когато хората протестираха срещу мафията КТБ-Пеевски, тези какво правиха?
Май гледаха с презрени от прозорците на колите си? :)
Когато хората мръзнеха с една цел: да има законност и ред в държавата тези шебеци с кефеха, че полицията бие наред, БНБ и прокуратирата си правят оглушки.
Та сега протестират.. срещу БНБ!
Каква ирония!
Нека да я отворят.., банката.
Ако Цв. Василев и 'успелия мъж' са оставили нещо да го взимат..
Аз, обаче, не искам да плащам за техните далавери.

19.08 2014 в 10:37

За тъпчовците Ludl, 18 и т.н. Инфо за МАНТРАТА – “възхода на КТБ се дължи на парите на държавните дружества”. Поредна лакърдийка, яко захапана от Протестърите и от тъпи журналя вкл. Диана Найденова!
АНАЛИЗ въз основа на доклада на квесторите. 1) вярно е че много държавни и общински фирми, а така също и частни, а също и министерство работеха с КТБ – Банката е предлагала добри условия за клиентите си, вкл. и за вложителите”.
2) Но ... от доклада на одиторите се вижда, че “сумите по сметките на държавните фирми представляват около 7 (СЕДЕМ) % от ВСИЧКИ ВЛОГОВЕ в КТБ”!
Ам сЯ, кво праИм с таз МАНТРА за “държавните пари” (с таз мантра Протестърите вееха байраците с/у КТБ, тъпунгери, пробутаха им мантрата), и тез държавни пари около 7 % ги изтеглиха в периода преди и след 13 юни, датата на организираната от Главпрокурор, МВРПикчърс и БНБ БАНКОВА ПАНИКА срещу КТБ.... и тези пари, и всички други клиенти с електронно банкиране изтеглиха над 860 млн, като 800 млн са прехвърлени в Булбанк (Левончо ехидно суче пред ТV “Банка се избира като гадже”) Безподобен наглец!
целта на политмафията в БГ (и извън БГ) бе И Е да се заграбят спестяванията на българите. ИНАЧЕ в държавата няма пари, няма какво да се приватизира (ВСИЧКО от социализЪма е веч окрадено), остават САМО СПЕСТЯВАНИЯТА на хората.
А внушенията за “кражби на Цв. Василев”, за “източване на КТБ”, за 200 млн, изнесени в чували и всякакви лакърдийки имат единствена цел – НЯКАК ДА ОПРАВДАЯТ полит-мафиотската схема “БАНКОВА ПАНИКА на 13 юни пред КТБ с участието на Главпрокурор, МВРПикчърс, БНБ (искров и теглене 59 млн от КТБ в момент на БАНКОВА ПАНИКА, с цел заграбване на спестяванията на хората, организиране БАНКОВА ВАКАНЦИЯ и финансов колапс на държавата, падане на валутния борд... и и и и ИДВАНЕ на БГСпасителите, начело с БОКО, Протестна мрежа, Роско Офшорка, Галя и ИвоПрокопиеви и т.н.
В цялата ГИГАНТСКА ПРЕСТЪПНА СХЕМА КТБ е малък епизод (засега им се “получи” само с КТБ, нататък по схемата “Финансов колапс” нещо се скъса!).

19.08 2014 в 10:23

Протест срещу Конспиративна ТБ или срещу политическата Мафия,чиято рожба е тази структура?В крайна сметка,ще го отнесат висшестоящите банкери.За лош надзор.А дали,от 2006г.до 2014г.,някой,независимо от цвят,упражнявал се във Властта,не им е опнал грамаден чадър над дейността?Някой вярва ли,че в БГ,БНБ е независима институция?А някой вярва ли,че у нас,срещу ръжен се рита успешно?

19.08 2014 в 10:09

Ръждивият трябва да се детронира от Мултак N1 , на Загубеняк N1, за Простак е явно!!!

19.08 2014 в 09:58

Винаги, когато чуете Вежди, си пускайте това видео.

https://www.youtube.com/watch?v=OdOj-ZJ8fUM