Няма кой да работи на морето: В Бургаско 2700 длъжности остават незаети

OFFNews 27 май 2018 в 13:59 13053 5

2700 незаети работни места има в сферата на туризма по Южното ни Черноморие, съобщава Радио Бургас.

Най-много работни места на първичния пазар през месеца са обявени в отраслите хотелиерство и ресторантьорство, обобщи Пенка Кирилова - директор на Агенцията по заетостта в Бургас.

Най-търсените длъжности са камериерка, сервитьор, работник, готвач, барман, продавач-консултант, хигиенист, администратор хотел, общ работник, помощник готвач и много други, свързани основно със сферата на хотелиерството и ресторантьорството, посочи Пенка Кирилова.

От тази година към Бюрото по труда започват и курсове за обучение на туроператори и сервитьори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

5

Hissarion

28.05 2018 в 09:50

Аман от тоя смешен плач за липсата на работници.

6023

3

proneed

27.05 2018 в 15:45

Колега написал съм, че съм минал от Синеморец до Бургас. Споделям една обща картинка, която всъщност е свързана с темата на статията, а именно че хората покрай морето са го ударили на печалба. Не дават добро заплащане, не полагат грижи за добро и качествено обслужване. От години вече има конкурентни оферти от Португалия, Испания и други Европейски държави. Не мога да споделя впечатления от Гърция, но много приятели отиват там и са доволни. Заради ниското заплащане, хората които са учили в тази сфера отидоха да работят в Западна Европа, Малта, Кипър и Гърция. Единствено което остава да се “развива” като работна сила са циганите. Виждате ги всеки ден и как работят.

13874

2

emanuilis

27.05 2018 в 15:02

Интересно, къде точно в Синеморец е видяно това или само така си говорим? Апропо, липсва единствено ласкавия коментар за дестинациите зад граница.

6023

1

proneed

27.05 2018 в 14:52

Миналата седмица минах от Синеморец до Бургас почти през всяко селище. Обслужването е отвратително и под всякакво ниво. Персонала е предимно цигани, които и представа си нямат как се работи. По стаите на хотелите има дребни неща за ремонт, които обаче правят огромно впечатление. Счупени нощни лампи, ключове осветления, контакти, липса на топла вода. Храната е фалшива и чиста химия. Прекалено застрояване и липса на канализация. Дори и да има такава, тя не поема огромното натоварване през сезона. Малки улици и липса на места за паркиране. Не случайно има голям интерес да отидеш на морето в каравана, кемпер или палатка, защото както си го направиш го правиш за себе си. Излиза по-евтино, по-здравословно и с по-малко нерви.
 
X

Да помогнем на украинските деца!