Немски коледен базар се открива днес в София, достъпът е само със сертификат

OFFNews 19 ноември 2021 в 10:08 3760 0

Немският коледен базар ще бъде открит в столицата в Градската градина в 18:00 ч. днес за 11-а поредна година.

По-различното в този път е, че достъпът ще бъде само със зелен сертификат. В рамките на базара ще се спазва изискването за отстояние, но маските няма да са задължителни. Деца ще се допускат само с възрастен придружител, който притежава зелен сертификат.

На откриването тази вечер ще присъства и Дядо Коледа, който ще се разходи из целия базар и ще раздава бонбони на най-малките посетители. Ще звучат немски и австрийски шлагери, изпълнени от Армин Ян Хофман. Роден във Виена, той от няколко години живее в София и традиционно пренася чрез песните си немския коледен дух в българската столица. На базара ще има и много изненади за посетителите.

По традиция базарът ще предлага традиционните немски коледни изкушения - ароматното греяно вино глювайн, особено популярно на коледните базари и в дните преди Коледа, както и яйченият пунш, също свързан с коледните празници, приготвян от мляко, яйца, различни подправки и бренди, ром или вино. На базара ще има още автентична немска бира, различни видове вурстове, ядки, типичните немски щолени, които пристигат специално за коледния базар.

"Ние няма да променяме цените си, въпреки поскъпването на стоките - съобщава пред БТА представителят на организаторите Теодора Бреме. - И през тази година глювайнът ще бъде 3,5 лв."

Кулинарните изделия, които се предлагат на Немския коледен базар, се приготвят в Германия специално за базара. Бирата идва от Бавария, щолените - от Дрезден.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!