Наркозависимите у нас са около 300 000

ОFFNews 23 октомври 2014 в 13:46 7951 9

Регистрираните наркозависими в България са около 300 000, съобщи ръководителя на отдела за борба с наркотрафика на Летище "София" Стефан Бакалов, цитиран от БНР.

Най-често употребяваните наркотици са марихуана и хероин, като се забелязва притеснителен ръст на използването на кокаин и амфетамини.

Заради това Агенция „Митници“ и американските служби за борба с наркотрафика организират обучение за деца за последиците от дрогата с включени демонстрации по залавяне на наркотрафикант.

Забелязва се и ръст на използването на интернет в доставките на наркотици. Пратката се доставя до 24 часа след поръчката, пакетирана в големи пликове, които лесно се укриват по един или друг начин, а липсата на мрежа от дилъри е от полза за разпространителите.

Бакалов допълва, че за миналата година са заловени 130 кг дрога, като от няколко години насам се наблюдава сериозно увеличение на заловените количества синтетична дрога. Миналата седмица митничарите са заловили изцяло нов вид синтетичен наркотик, произведен в Китай.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!