НАП включва зависимите от хазарт в регистър, за да ограничи достъпа им до онлайн залагания

OFFNews 12 декември 2022 в 14:23 6948 0

Хазарт

Снимка pexels.com

Хазарт

Националната агенция за приходите включва зависимите от хазарт в регистъра на уязвимите лица. Той е насочен към "всеки, който смята, че не може да контролира времето, прекарано в хазартни игри и средства, които изразходва за участие в тях". Включването в регистъра е вид бариера пред участието в хазарт, на тези хора може да се попречи с технически средства да залагат в онлайн хазартни игри.

От днес НАП приема заявления за вписване в регистъра.

Той не е публичен, до него ще имат достъп ограничен брой служители - уверява приходната агенция. Те ще бъдат определени от изпълнителния директор на НАП и хазартните оператори.

Връзка с регистъра ще могат да получат и организаторите на хазартни игри. За целта трябва да използват новата електронна услуга „Предоставяне на справка за уязвимите лица от регистъра по чл. 10г, ал. 1 от Закона за хазарта“, която е активна в е-портала на НАП. Те трябва да подадат заявление за достъп с квалифициран електронен подпис (КЕП), което се потвърждава от служител на НАП.

Документът може да се внесе на място в офис на НАП или да се изпрати по имейл: [email protected], при условие, че е подписан с електронен подпис.

Минималният срок, в който нечие име може да фигурира в регистъра, е две години. Всеки може да посочи и конкретен период.

Гражданите, които вече фигурират в непубличния регистър, могат да поискат заличаване на името си от него, като всяка промяна се извършва лично или от законен представител.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!