Най-възрастният социалист си отиде на 105 години

OFFNews Последна промяна на 16 ноември 2015 в 15:34 2636 5

Най-възрастният член на БСП и активист на ПЕС Асен Костов си отиде на 105-годишна възраст.

Това съобщи журналистът Александър Симов във Facebook.

Костов бе от кюстендилското село Косово. Той бе член на БСП в продължение на 85 години.

Ето какво написа Симов в социалната мрежа в памет на Асен Костов:

"С прискърбие ви съобщавам, че от този свят си отиде бай Асен - най-възрастният член на БСП и най-възрастният активист на ПЕС. Той склопи очи на 105 години, но до самия си край беше човек жизнен, активен, четящ, вълнуващ се и безкрайно интересен. Във времената, когато всички продаваха съвестите си, бай Асен остана верен на идеите си. Не пропускаше събитие. Не изпусна нито една Бузлуджа дори в последните си години. Дори беше на конгрес на ПЕС.

Животът му може да бъде превърнат във филм като доказателство, че има хора като скали, които удържат не само напора на времето, но и на историята. Неговата политическа и житейска съдба тепърва ще бъдат преоткривани, защото именно на хора като него левицата дължи собственото си дълголетие. На мен бай Асен ми е казвал, че държи на нощното си шкафче винаги книга с поезия на Ботев - като му стане тежко почва да я чете и му преминава. Той беше наистина световен дух, новините го интересуваха, съдбата на България го интересуваше, неговата възраст не само не го изолира от реалността, но даже напротив - вплете го по-активно в нея. Хора като бай Асен завинаги оставят празно място в света, защото не могат да бъдат заместени. Не могат да бъдат подменени. Поклон пред светлата му памет и живот!"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.11 2015 в 22:23

Като чуя за събора им на Чинията и в главата ми почва да се оформя мисъл за кръстосан огън, картечници, ... ама изпипано, тия у френско са аматьори! Тук трябва нито един да не се измъкне!

16.11 2015 в 22:15

Само че той е социалист, а сегашните са дупедавци и лакеи на парите. Има огромна разлика ;)

16.11 2015 в 17:20

За умрелите или добро, или нищо. За този човечец - нищо.

16.11 2015 в 16:37

Най на Края нещо ПозитАвно !?!

16.11 2015 в 16:27

От кога такива тъпи момченца като Симов пищата за мухлясалата партия.Такива заблудени да ходят при чичоти Путин да работи , а не да ми се прави напартиец.