Над 460 учители се обучават за работа с онлайн платформата за дистанционно обучение IZZI

Владимир Йончев 11 март 2020 в 14:20 2328 0

Образователното издателство „КЛЕТ България” проведе поредния си обучителен уебинар на тема “С IZZI се работи лесно”, в който взеха участие над 460 учители и професионалисти от сферата на образованието. Платформата осигурява на учителите надеждна и практическа подкрепа при преподаване, както и възможност за ефективно организиране на часовете и намиране на индивидуален достъп до всеки ученик.

Платформата се разработва от “КЛЕТ България” от близо година и е мощен инструмент за учителите, като им гарантира неизчерпаеми възможности за обогатяване на часовете и допълнителните занимания на учениците, както и за възлагане, изпълнение, проверка и оценяване на домашни работи дистанционно, онлайн.

Иновативната онлайн среда на IZZI осигурява на учителите над 13 500 интерактивни образователни ресурса - видео, аудио, интерактивни задачи и игри, 3D и VR панорами. Тя мотивира, подпомага и улеснява възприемането и осмислянето на учебната информация.

IZZI (Интерактивно, Занимателно, Забавно, Интегриращо) е част от инициативите на водещото образователно издателство „КЛЕТ България”, насочени към улесняване на образователния процес и подпомагане на връзката учител–ученик.

Платформата демонстрира едно от основните предимства на Klett Group, която като европейска компания може да произвежда идентично висококачествено съдържание за всички страни от Стария континент и по този начин да поддържа най-високо образователното ниво.

„Преди години, в часовете по английски език се учеха граматика и думи, а днес учебният план е насочен към това децата да придобият компетенции да използват езика“, заяви изпълнителният директор на Klett Group Филип Хаусман в предаването „Бизнес старт“ по телевизия Bloomberg.

„Вярваме, че можем и знаем как да предложим нещо добро на образователната система в България”, каза Хаусман. Според него днешните ученици трябва да се научат да подбират коректната информация, а не фалшиви новини, трябва да изграждат собствени ценности, да могат да работят в различни професии, да учат и да придобиват нови компетенции, за да се справят с постоянно променящия се свят.

Според изпълнителния директор на групата едно от основните предизвикателства при дигиталното образование е нуждата от сериозни вложения за обучение на учителите, за да могат да използват новите материали по правилния начин. Платформата IZZI им осигурява точно това - как учителят, удобно и лесно, може да бъде до своите ученици по всяко едно време, представяйки учебния материал по интерактивен и достъпен начин.

Групата Klett е водещ доставчик на услуги в Европа. Създадена през 1897 г. като семейна компания, повече от 120 години тя успява да бъде лидер благодарение на постоянното реинвестиране в съвременни продукти и готовността да се адаптира към променящата се среда.

IZZI може да бъде достъпена чрез следния линк.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!