Над 20 хил. се подписаха в подкрепа на граничаря, убил мигрант

OFFNews 18 октомври 2015 в 15:05 7589 15

Снимка Булфото / Георги Палейков

22 377 души са подписали петицията на проф. Божидар Димитров в подкрепа на българските граничари от Средец и в частност на Вълкан Хамбарлиев, който простреля смъртоносно мигрант в четвъртък вечерта. 

"Бях на посещение при граничния пункт в Средец, където изказах благодарността си на личния състав, чрез техния командир - за достойно носената служба и изпълнения дълг от граничаря Вълкан Хамбарлиев", коментира за Фокус самият Димитров.

Той им е подарил голяма икона на Св. Цар Тервел. По думите на професора той е "първият български светец, който през 705 година установява българската граница по тези места".

Освен това Димитров е направил и подарък лично на Хамбарлиев - своята книга "За кожата на едно ченге", за чието заглавие историкът коментира, че е придобило настоящ смисъл за граничаря.

Същевременно вчера се проведе протест в защита на Хамбарлиев. За хората в Средец граничният полицай е изпълнявал служебния си дълг и е защитил страната ни.

В същото време в Бургас продължават да разпитват останалите 53-ма нелегални имигранти. Освен това при необходимост ще бъдат изпратени още военни и охранителна техника на българо-турската граница.

В момента на границата има между 100 и 150 военнослужещи, които освен с техника, участват и в съвместни патрули с граничните полицаи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!