Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Протест в защита на граничаря Вълкан Хамбарлиев (галерия)

OFFNews 17 октомври 2015 в 21:08 12754 11

Снимка Булфото / Георги Палейков.

Протест в защита на граничаря Вълкан Хамбарлиев.

Около 100 души протестираха пред храм-паметника „Св. Александър Невски” в защита на граничния полицай, който простреля мигрант край Средец, както и срещу приемането на бежанци в лагери у нас.

На фона на патриотични песни събралите се блокираха движението пред Народното събрание, като държаха плакати, върху които пишеше: „Не съдете граничния полицай, той е герой!”; „Долу ръцете от МВР!”; „Мобилизация - да освободим България от чуждата окупация!”.

Протестът бе дело на гражданските организации Български военен съюз "Васил Левски" и Българско национално движение "Шипка".

"Протестът ни е свързан с това, което се случи вчера с граничния полицай. Взехме решение да пристигнем тук, за да види народът, първо, че има някой, който мисли и е готов за него да защитава страната, и второто - да изразим подкрепата си за полицаите, които 25 години са извергнати и реформирани, дезинформирани и изпращани на границата да гладуват и да студуват без средства, както и без достатъчна техника, без социална и друга защита, докато горе престъпните продажни партийци разграбват милиарди от държавата", обяви пред говорителят на "Васил Левски".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!