Над 1,5 млн. лева събра Българската Коледа

OFFNews Последна промяна на 26 декември 2013 в 13:08 3313 1

Президентът Росен Плевнелиев се срещна с българската общност в Женева

Снимка Администрация на държавния глава

Президентът Росен Плевнелиев

Над 1.5 млн. лева е сумата, която е събрана от кампанията „Българската Коледа” 2013, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Цитираната сума е събрана до вчера вечерта, когато се проведе тразиционният концерт в рамките на кампанията. 

Кампанията на “Българската Коледа” през 2013-2014 година е под надслов „За по-малко деца с увредено зрение и увреден слух“. В подкрепа на каузата снощи на сцената на Народния театър излязоха Йорданка Христова, Орлин Горанов, Любо Киров, Ансамбъл „Чинари”, квартет „Славей”, трио „Сопрано”, X Factor-ите Жана Бергендорф, Ана-Мария и Людмила Йовчева, Богдана Петрова, Рафи и малките певци от „Бон-Бон”. Популярни лица на Българската национална телевизия, bTV и Нова телевизия, големи български спортисти и актьори също изразиха съпричастността си към кампанията. На сцената на Народния театър излязоха и деца, подкрепяни от „Българската Коледа“.

Благотворителната инициатива тази година е ориентирана към подпомагането на деца, страдащи от различни очни и слухови заболявания. Средствата от кампанията ще бъдат насочени и за закупуването на високотехнологична апаратура в университетските и областните болници в страната, която да осигури диагностика на увреждания в слуха и зрението още в ранна детска възраст. Инициативата ще продължи да подпомага всички деца, нуждаещи се от скъпоструващо лечение. „Българската Коледа“ се провежда целогодишно.

Благодарение на благотворителната кампания 2012-2013 бе финансирано лечението на 485 деца с неврологични заболявания, а за десет рехабилитационни центъра в цялата страна бе осигурена модерна техника.

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.12 2013 в 13:51

Много ме кефи, как по Коледа, всички стават едни по-добри, по-мили, по-благосклонни. Изведнъж, някой се сеща за сираците, изведнъж някой се сеща за старите хора, за бедността, за немотията, за хората в неравностойно положение, за този до тях който няма и залък хляб да сложи на трапезата си. За децата с медицински проблеми, за болните. Изведнъж всеки за да потуши собствената си съвест, се втурва да дари я пари, я дрешки, я да участва в някоя благотворителна кампания с смс-и, ммс-и, на голяма търговска верига, на поредния ресторант, на поредната медия, дъвчейки кофти пържола с неясен произход и отпивайки 'отлежало марково' вино с кисела жилка. Как се купуват масово коледни картички, къде нарисувани от деца които имат нужда, къде от схватливи и хитри цигани, умело манипулирайки срамната съвест на българина. Къде от още по схватливи служители на ПО и НПО такива.
мхм.
Весела Коледа и ... бъдете добри, да не забравите! Все пак Коледа е един път в годината...