Набират кандидати за пълна стипендия по магистърска програма в Сеул

OFFNews 07 април 2021 в 11:22 2419 0

Набират се кандидати за пълна стипендия по магистърска програма за държавни служители в университета на Сеул, Южна Корея, съобщават от Община Ловеч.

В общината е постъпило писмо от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) относно информация от Министерство на външните работи за набирането на кандидати за пълна стипендия по магистърска програма за държавни служители (Master of Urban Administration and Planning –MUAP), предоставена от Сеулската столична община и Университета на Сеул (University of Seoul), Южна Корея.

Програмата е инициирана през 2008 г., като основната цел е да насърчи развитието в сферата на градската администрация и градоустройството на държавни служители или професионалисти, работещи в публичния сектор.

Студентите се обучават на място 13 месеца (август 2021 – август 2022 г.) в Международното училище по урбанистика в Университета в Сеул. Извън университета те подготвят своя тезисен труд за 9 месеца (септември 2022 – май 2023 г.) в своята страна, като подават завършената си работа през юни 2022 г. Официалната защита за степента Магистър е през месец август 2023 г.

Разходите по пътуването, настаняването, таксите за обучение, месечна издръжка съгласно правилата на Сеулската столична община и учебни материали са осигурени от домакините.

Сред задължителните условия за кандидатите е отличното владеене на английски език, поне тригодишен опит в държавната/ общинската администрацията и възраст под 40 години.

Повече информация относно критериите и условията на участие в програмата могат да бъдат намерени в брошура „2021 MUAP Brochure“ (виж отделно).

Крайният срок за кандидатстване е 15 април 2021 г., а програмата (MUAP) започва на 3 август 2021 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови