МВР повиши провинили се полицаи и им повери джебчиите от Варна

OFFNews 09 юни 2015 в 11:23 8900 19

МВР повиши провинили се полицаи и им повери джебчиите от Варна

Двама провинили се полицейски шефове получиха повишение, като бяха преназначени на ръководни длъжности в полицията във Варна. 

Това са бившият шеф на Първо районно полицейско управление в София Даниел Пашов и бившият шеф на "Охранителна полиция" в същото управление - Никола Панчев. Двамата бяха назначени със заповед на главния секретар на МВР на 17 април. 

Както OFFNews писа още тогава, името на Пашов се завъртя при скандала, при който полицай от неговото управление скъса униформата си, за да симулира нападение от двама младежи. В същото време тийнейджърите се оплакаха от полицейско насилие. От записите на охранителните камери обаче стана ясно, че той сам е скъсал униформата си, за да симулира нападение над него. За това и началникът на управлението беше предложен за "порицание".

Снощи предаването "Господари на ефира" обяви, че заедно с Пашов повишение е получил и предложеният за уволнение Никола Панчев. Проверка на МВР по случая със скъсания пагон показа, че той не е извършил обстойно разследване на всички обстоятелства и е "отразил невярно информация за повредената униформа". За това провинение той е бил заплашен от уволнение. Вместо това Панчев вече е заместник-директор на ОДМВР-Варна. 

"Това е ръководство, което не е свързано с предишното ръководство, за да може да изясни всички проблеми, които съществуват и да даде по-добри резултати", коментира преди дни вътрешният министър Румяна Бъчварова по повод случая с джебчиите от Игнатиево.

Именно новото ръководство на полицията във Варна ще трябва да разследва случая, в който става въпрос и за корумпирани полицаи. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!