МВР повиши провинили се полицаи и им повери джебчиите от Варна

OFFNews Последна промяна на 09 юни 2015 в 11:23 7814 19

МВР повиши провинили се полицаи и им повери джебчиите от Варна

Двама провинили се полицейски шефове получиха повишение, като бяха преназначени на ръководни длъжности в полицията във Варна. 

Това са бившият шеф на Първо районно полицейско управление в София Даниел Пашов и бившият шеф на "Охранителна полиция" в същото управление - Никола Панчев. Двамата бяха назначени със заповед на главния секретар на МВР на 17 април. 

Както OFFNews писа още тогава, името на Пашов се завъртя при скандала, при който полицай от неговото управление скъса униформата си, за да симулира нападение от двама младежи. В същото време тийнейджърите се оплакаха от полицейско насилие. От записите на охранителните камери обаче стана ясно, че той сам е скъсал униформата си, за да симулира нападение над него. За това и началникът на управлението беше предложен за "порицание".

Снощи предаването "Господари на ефира" обяви, че заедно с Пашов повишение е получил и предложеният за уволнение Никола Панчев. Проверка на МВР по случая със скъсания пагон показа, че той не е извършил обстойно разследване на всички обстоятелства и е "отразил невярно информация за повредената униформа". За това провинение той е бил заплашен от уволнение. Вместо това Панчев вече е заместник-директор на ОДМВР-Варна. 

"Това е ръководство, което не е свързано с предишното ръководство, за да може да изясни всички проблеми, които съществуват и да даде по-добри резултати", коментира преди дни вътрешният министър Румяна Бъчварова по повод случая с джебчиите от Игнатиево.

Именно новото ръководство на полицията във Варна ще трябва да разследва случая, в който става въпрос и за корумпирани полицаи. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.06 2015 в 10:29

Здравейте драга редакция! Няма да коментирам материала а се обръщам към Вас относно следният проблем. Направете разследване за вноса на лекарството "Клонарекс"--т.е. на ф-тар която го внася. ЗащоБ" Защото, преди хората пиеха лек. "Ривотрил", което струваше 3 лв. и някакви си ст. за цял месец. Разбира се то изчезна от аптеките в края на м. март. В началото на май пуснаха новото лек., което струва 11-лв., Ф-та вносител на "Клонарекс" е "Рекс Фармасютикълс" ЕООД--гр. София 1700--район Лозенец ж.к.Градина ул. Симеоновско шосе №110 бл.12 ет.4 ап. 16. Това лекарство освен, че е скъпо е със безброи странични ефекти. Не е добро.! Хората, които го приемат започнаха да се оплакват от гадене, повръщане, главоболие и др. Мин. Москов е направил сл. изявление: "Да си пият Клонарекса"... Предварително Ви благодаря!!! Поздрави!

10.06 2015 в 01:11

Ушев пе*ераст, пе*ераст е!
1312

09.06 2015 в 17:10

Миков: Искаме 70 кмета след изборите

Не 70, а 90 ще получат при тия милиционерски гафове на ГЕРБ !

09.06 2015 в 15:32

Ами за кого? Щом е срещу герб трябва да се гласува за РБ!
Те нали така казаха и преди предните избори! И на следващите избори ще са твърдо против герб!
Значи РБ са твоя избор. Е може и атака, ма те са рашисти, не е модерно. Може и дпс. Що пък не? Представи се издигнат за депутат Близнашки? А?

09.06 2015 в 15:12

гнус ме е !

Ако МВР министърката от ГЕРБ не ги уволни веднага , на есен ще гласувам задължително СРЕЩУ ГЕРБ !

Допълнително ще реша за кого !

09.06 2015 в 15:01

Няма защо да се учудваме. Нали сме пазарна икономика! Ако няма престъпност, как ще се отпуснат достатъчно пари, че да хранят 60+ хилядна полиция?! Ако полицията не пази престъпниците, реже клона, на който седи. Полицията не е заинтересована да бори престъпността.

09.06 2015 в 14:51

http://www.mediapool.bg/bivsh-amerikanski-diplomat-v-sofiya-e-zapodozryan-za-prodazhba-na-vizi-i-vrazki-s-mafiyata-news2 19479.html

09.06 2015 в 14:46

Нека да сме честни, ако уволнят половината правохранителни органи - МВР, ДАНС, НСО и т.н. престъпленията ще намалеят с две трети. Просто почти 100% от крупната престъпност става с покровителството на тези органи и техните политически господари.
Колко големи наши наркодилъри не работят и за полицията, според мен нито един. Сигурно повечето са официални информатори, а някои са и щатни. Даже някои работят и за щатските служби, как иначе Баретата се вози в кола за чиито износ от САЩ е нужно специално разрешение.
Бачкайки за службите престъпникът си осигурява закрила, клепа конкуренцията (не че и тя не работи) и получава скрит начин да плаща на който трябва.

09.06 2015 в 13:38

Еб.м ти държавата...
По-добре я закривайте!

09.06 2015 в 13:15

И сега Варна ще цъфне и ще върже. :) Смях!