Столични полицаи оглавяват МВР-Варна

OFFNews Последна промяна на 17 април 2015 в 11:49 5344 2

Новият шеф на полицията във Варна ще бъде доскорошният началник на Първо районно полицейско управление в столицата Даниел Пашов.

Той беше представен официално на главния секретар на МВР Георги Костов. Пашов ще заеме мястото на Николай Калчев, който в сряда изненадващо обяви, че излиза в пенсия по собтвено желание. Калчев беше назначен на поста като временно изпълняващ длъжността от бившия вътрешен министър Цветлин Йовчев. Тогава той замени назначения преди това от Цветан Цветанов Чавдар Нанков.

При представянето на Пашов днес обаче Георги Костов посочи други мотиви за поредната рокада - полицията във Варна била на последно място в страната по разкриваемост на престъпления.

„Това е безапелационно ниско ниво за страната и ОД на МВР – Варна е на последно място по този показател”, каза Георги Костов, цитиран от "Фокус". Той посочи резултатите на други по-големи дирекции в страната. Разкриваемостта при СДВР е е 26.3 %, ОД на МВР - Бургас – 35 %, ОД на МВР – Пловдив – 25 %. Във Варна този процент е 18.96.

Главният секретар обясни назначението на началник, който не е от Варна с факта, че нивото на оперативно-издирвателната дейност във Варна е изключително ниско. Постигнатите от Калчев резултати, според него, са меко казано обезпокоителни и е нормално на тази база да има проблеми и в Районните управления на Варна.

Костов добави, че най-вероятно ще има преструктуриране и на другите ръководни постове във варненската дирекция. Така Николай Панчев, който е също от Първо Районно управление в София, ще оглави звеното на Охранителна полиция във Варна. „До тук спираме с миналото, дошло е време да затегнем коланите и да забързаме влака”, обърна се към личния състав на ОД на МВР – Варна главен комисар Георги Костов.

По времето, когато Пашов ръководеше столичното Първо районно управление, избухна скандал, при който младежи се оплакаха от полицейско насилие. От своя страна служител на управлението каза, че задържаните тийнейджъри скъсали пагона му. От записите на охранителните камери обаче стана ясно, че той сам е скъсал униформата си, за да симулира нападение над него. По-късно прокуратурата отказа да образува дело срещу полицая.

Името на Пашов нашумя и когато от "Атака" поискаха оставката му. Причината беше свалено платно с изображение на Волен Сидеров от стойката му на бул. "Цариградско шосе. Това ядоса лидера на "Атака", а националистите обвиниха органите на МВР от 1-во районно управление и Даниел Пашов в бездействие и поиска оставката му.

Даниел Пашов е роден в Пловдив, завършил е счетоводство и контрол в София. В системата на МВР е от 1993 година, като преминал през всички йерархически постове в системата. За последно е бил директор на 8-о РПУ на СДВР. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.04 2015 в 14:53

Добре започна гл.секретар Г.Костов но дано му остане време да погледне и в къщичката на Главна дирекция Гранична полиция които са олицетворение на провала ШЕНГЕН.
Човешки ресурси се управляват от едни ие състоятелни комсомолски дейци които в продължение на 25 години са несменяеми.
Недопустимо е такива хора да се заържат толкова време и видяхме що за кадрова политика провеждат при всяка контрабанда заедно с митнически служители има участник от гранична полиция.
Отделно са уличени в съучастие с каналджии

17.04 2015 в 11:59

Варненски му работи:


________ * * *
МВР – „Пуйче“ да си на Пеевски. Цацаров не те лови. Ни Цветлин Йовчев, ни Румяна Бъчварова. Колкото повече се осираш, толкова си по-ценен. Колкото по-нищо не вършиш, толкова повече те награждават. След като първият „кадър“ на Цветлин Йовчев, като директор на ОД на МВР – Варна – Чавдар Нанков – „Чавката“/“Барби“ бе държан умишлено нищо да не върши по време на предните избори, както и да съсипе Дирекцията на МВР – Варна, той не бе уволнен дисциплинарно, а бе върнат като началник на Второ Районно управление в морската столица.

Цветлин Йовчев е голЕм библиотекарин, много гОлем читател на Пеевски, ДПС, Доган и Борисов, естествено.
Вторият „кадър“ на Цветлин Йовчев, като директор на ОД на МВР – Варна бе Николай Калчев – Пуйчето, който след като също близо година оплеска каквото можа, доведе Дирекцията до последното място по разкриваемост, сътвори купища безобразия и покри всеки „правилен“, когото можа, също не бе уволнен дисциплинарно, а бе оставен доброволно да се пенсионира и да получи накуп 20-те си заплати.
Цветлин Йовчев е голЕм библиотекарин, много гОлем почитател на Доган, Пеевски и Борисов, естествено.
Обаче и Румяна Бъчварова, като уж нов вътрешен министър, е гОлема библиотекарка, и гОлема зубрачка на авторите Борисов, Пеевски и Доган. Защото не смее да пипне нито един техен, подбран внимателно, преди това кадър. Тънко ги спасява, милата „шматка“, както я наричат служителите в МВР.
Бившият директор на ОД на МВР – Варна Николай Калчев – Пуйчето, след като бе спасен И от Румяна Бъчварова, вече е награден за усърдното си умишлено бездействие като директор на ОД на МВР – Варна от КОЙ и е назначен за директор на столична охранителна фирма със заплатка от 4 000 лева.