Quantcast

Йовчев разпореди проверка на полицай, симулирал насилие над себе си

Юлиан Христов Последна промяна на 08 април 2014 в 16:26 9457 18

Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев е разпоредил пълна проверка на случай, при който двама младежи твърдят, че са били бити от полицаи и неправилно са обвинени за това, че са скъсали униформата на служител от столичната полиция.

25-годишната Александра Стоилова и 26-годишният ѝ приятеля Иван Цонев са арестувани на 15 септември миналата година в Първо РУП в София. Двамата твърдят, че са бити от униформени, а за да бъдат обвинени, един от полицаите е скъсал ръкава на униформата си, за да симулира нападение над себе си.

От МВР съобщиха за OFFNеws, че вътрешният министър е разпоредил днес на Инспектората пълна проверка на случая. Ще бъдат проверени както твърденията на двамата арестувани младежи, така и обясненията на полицаите.

От записи от охранителните камери в Районното управление, които бяха излъчени в предаването „Господари на ефира“ по Нова телевизия, става ясно, че един от полицаите сам е скъсал ръкава на униформата си и за това по-късно е била обвинена Александра.

На 1 април 2014 година в съда е внесен обвинителен акт срещу двамата младежи, обясниха за OFFNews от Софийската районна прокуратура. Иван Цонев е обвинен в хулиганство, а Александра има две обвинения – за хулиганство и за това, „че е повредила форма на облекло МВР“.

Още в досъдебната фаза е направена проверка на твърденията на двамата младежи, за това, че полицаят сам е скъсал униформата си. „Работено и още при досъдебното производство, но не са събрани доказателства в тази насока. Днес е заведен пореден такъв сигнал и ще извършим проверка още веднъж“, коментира говорителят на прокуратурата Петър Белчев.

Според показанията на двамата младежи, те били обградени от трима полицаи, след като Иван закачил задната чистачка на микробус. Те го съборили на земята, ритали го, след което му сложили белезници. Друг полицай пък се нахвърлил върху Александра, като я ударил по главата.

Полицаите пък твърдят, че двамата младежи са ритали паркирали около районното автомобили. Според шефа на Първо РУП комисар Даниел Пашов момичето се е нахвърлило върху полицая, който се опитал да задържи приятелия ѝ и е скъсала униформата му и части от нея.

МВР веднъж е направило проверка по случая. На 11 октомври 2013 година вътрешният министър е отговорил на питане на депутати от ГЕРБ в парламента. Според отговора на Йовчев двамата младежи били пияни, а след отправена забележка от страна на служител, те започнали да ритат паркираните служебни коли. Момчето умишлено изтръгнало и счупило задната чистачка на полицейски микробус. Момичето е проявило агресия като е ударило полицай и е скъсало униформата му.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.04 2014 в 13:13

... прекрасно би било на дрържавните служители да им се имплантира по едно "бръмбарче" и да се записва на публичен сървър нон-стоп...

... как червен кон яде народен "боб"...

... хахахахахахахахаха

09.04 2014 в 13:06

... добър ден :)

до съфорумника Ханку Брат
... извинявам се за случайно възникналото двусмислие

09.04 2014 в 09:47

o_sando мисля, че бъркаш тотално идеологията на Ханку Брат която е точно обратната от тази на защитниците на комунистическите служби за репресии каквато е днешната ни милиция. Сравнението с Батбаян направо си е обида...

Ханку Брат отдавна да ги беше уволнил по болест всичките милиционери и после да назначи около 1/5 от състава с млади, умни и неагресивни момчета но на двойни заплати. Със спестените пари щеше да им купи камери за очилата и да прокара закон - полицай без камера, не е полицай а милиционер и може да бъде бит от хората .. примерно ;) и да видиш дали няма да реша 99% процента от проблемите на МВР за по малко от половин година ...

09.04 2014 в 09:36

При такива случай се разпуска цялото МВР и се оставят гнидите да умрат от глад и така докато се научат да не защитават криминалните си дружки. Тук вина има цялото МВР от първия до последния полицай, а не само извършителите.

09.04 2014 в 01:23

санде, не мислим дека батбаян да е ханку.. не

а относно полицията... старият еврей е имал известни несъгласия с нея в буйната си младост. абсолютно съм убеден, че куките в тоя случай от най обикновена милиционерска глупост и наглост са се усрали толкова могъщо. сега и да си чоплят носовете и да мислят някакви странни сценарии за ръкави и чистачки - всуе

08.04 2014 в 23:27

... за какво да "уважавам" правото ти на мнение?
аз съм Сандо и в живота. Така се казвам. А Батбаян е личност, с която няма как да те отъждествя. Вероятно познанията ти за личността и живота на Батбаян са меко казано пренебрежими. Представяш ни се с няколко "никнейма", но изпозването на думичката инцест (кръвосмешение) те издава... поля, мая и тра-ля-ля... За псувните по долу какво би казал?
А полицията е не просто Корумпирана. Прелива от безскрупулни субекти, извършващи престъпления под прикритието на униформата.
Така че за какво спориш, не ми е понятно! Пиши си колкото си щеш... Не съм си и помислял да оспорвам това ти "право", но всичко останало - Оспорвам...

... хахахахахахахахаха

П.С. за 25 години зад волана един единствен път ме спря полицай, на който си платих глобата изпитвайки Уважение...

08.04 2014 в 22:42

Батбаян, защо да бият безпричинно момичето, Божеееееее, ама това е абсолютен прецедент в нашата мила родина!!! Просто никога не се е случвало. За първи път човек с власт се мисли за безсмъртен и си избива комплексите върху другите. Особено дебел и тъп полицай! Шокирана съм!

08.04 2014 в 22:33

o_sando, празнотата от текста ти, формирана с множество многоточия, определено осветлява празното и в теб. Не разбирам с какво подчертано личното ми мнение те подразни? Нещо вече и на мнения ли да нямаме право? Да не говорим, че истината често се ражда в съмнението. На вашето внимание е идеален, почти инцестно чистокръвен, представител на прослойката на филите и фобите.

08.04 2014 в 21:07

... неква тъпа фуражка се писала бат'баян... алоооо
не беше ли Ханку Брат, или па беше Рамбо Силек... ма кой ти помни... и къде живее тоя батбаян, къде му бил оФиса... може ли да ме "светнеш"...

... не стига, че си млатите децата вкъщи, а и на хорските деца налитате... пфу!