МВнР отваря вратите си за студенти

OFFNews 30 ноември 2023 в 13:48 628 0

МВнР

Снимка БГНЕС/НАДЕЖДА ПЕЕВА

Сграда на МВнР

На 2 декември от 10:00 до 16:00 Министерството на външните работи (МВнР) отваря вратите си за студенти. Инициативата, която се провежда за първи път, е на вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел, съобщава пресцентъра на МВнР.

Събитието е под надслов „България те иска“/ MFA Wants You и се организира в партньорство с платформата Bulgaria Wants You на продуцентите Иван Христов и Андрей Арнаудов и с Представителството на Европейската Комисия в България. Насочено е към студенти и младежки организации и цели да запознае младите хора, които проявяват интерес към дипломацията с практическата работа на българските дипломати, да представи приоритетите на българската външна политика и да популяризира институцията.

В Деня на отворените врати на МВнР студентите ще могат да участват в кратки лекции и дискусии на теми като членството на България в ЕС, 20-годишнинта от членството на България в НАТО, кандидатурата на страната ни в ОИСР, членството на България в Съвета на ООН по правата на човека, в кратки курсове по протокол и публична дипломация. Студентите ще имат възможност да разгледат колекцията изобразително изкуство на МВнР. В програмата на събитието са предвидени и специални разяснителни лекции за кандидатстване за работа и стажове в МВнР.

Представителите на медиите са поканени да отразят Деня на отворените врати, съобщават от МВнР. Пропускането на представителите на медиите ще се осъществява през вход „Посетители“ след 09:30 ч. срещу документ за самоличност и журналистическа карта.

Повече информация за събитието може да намерите на сайта на МВнР:

https://www.mfa.bg/bg/customnews/39221?fbclid=IwAR1wRKMZWewMw_E_30fJ3qOuQHmd3yCL0z0ORKezt9S7DV_WkpsejdSbmW0 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика