Моряк от заседналия кораб Vera Su: Мениджърът на екипажа ни заплашва

OFFNews 04 октомври 2021 в 18:13 6480 0

Снимка Министерство на транспорта

"Заплашвани сме от мениджъра на екипажа. Разполагаме със запис на заплахите. Никой не ни помага. Работим здраво от първия ден, в който отплавахме. Въпреки всички наши усилия, не можем да получим заплатите си".

Това заяви пред БНТ един от моряците от заседналия край бреговете на Камен бряг кораб Vera Su. Той е пожелал да остане анонимен, тъй като се страхува за работата си. По думите му екипажът не е получил заплати.

"Взехме единодушно решение като екипаж да спрем работа. Всеки от моряците на борда иска да се прибере у дома. На кораба работят само капитанът и главният инженер. Искаме компанията собственик да заплати за изработените възнаграждения, което е наше право", казва морякът.

БНТ разполага с документ, на който са отразени възнагражденията на екипажа до 4 октомври. Общата сума е на стойност 11 380 щатски долара. Моряците настояват сумата да бъде платена в брой.

Капитан на кораба е Онур Хазар, втори капитан е Абдула Кемал. В документа е посочен екипаж от шест души.

"14 дни сме поставени в много трудна ситуация. Отслабваме психически. Всяка нощ заспиваме с мисълта, че може да загинем” - заявява още морякът.

Моряците твърдят, че са водили разговори с представители на компанията в Лондон и Варна, но без резултат.

По информация на БНТ екипажът на Vera Su е от Турция и Азербайджан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови