МО дава 150 000 хил. лв. за поделението във Враца

ОFFNews 21 август 2014 в 20:28 2150 0

Министерство на отбраната

Снимка md.government.bg

Министерството на отбраната ще отдели 150 000 лева за възстановяване на военното формирование във Враца, заяви министърът на отбраната Велизар Шаламанов на среща днес с кмета на община Враца инж. Николай Иванов.

Процесът на окомплектоване на военно поделение 54 990 във Враца не е спирал и ще продължи в рамките на сроковете, определени със заповедта, заяви министър Шаламанов.

Той поясни, че е спрял единствено ходът на процедурата за усвояване на 360 000 лв., предвидени само като първа стъпка за проектиране на мащабен ремонт на формированието. Вместо това Министерството на отбраната ще отпусне 150 000 лв., които на този етап ще бъдат достатъчни.

Въпросът с военното формирование във Враца не трябва да се политизира, посочи кметът инж. Николай Иванов. 

На 14 август Велизар Шаламанов заяви, че работата по проекта за отварянето на поделението във Враца ще бъде замразена поради липса на финансови средства след актуализацията.

Изказването на министъра предизвика силно недоумение и недоволство  сред хората в града. Местните жители направиха и протест в защита на поделението си.

Поделението беше закрито по време на управлението на ГЕРБ, което предизвика недоволството на хората заради закритите с него 500 работни места.

След като Ангел Найденов смени Аню Ангелов като министър, започна работата по отварянето му. Очакваше се първите 35 бойци във възстановения батальон да бъдат назначени от 1 октомври т.г. Намеренията са крайната численост от 250 души да бъде достигната до декември.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!