Минитър Танева отчете големи успехи в МЗХ за 2015 г.

Николаос Цитиридис 22 декември 2015 в 14:10 3272 2

Снимка БГНЕС

Само успехи и година без почти никакви финансови загуби отчете днес министърът на земеделието Деислава Танева, подкрепена от своите колеги в МЗХ Васил Грудев, доц. Георги Костов и Цветан Димитров.

Износът на земеделски стоки е нараснал с 5.5% в сравнение с миналата година и се отчита ръст на приходите през първото и третото тримесечие на 2015 г.

Усвоените евросредства за тази година от българските земеделци възлизат на 93%, което е именно един от големите успехи на министерството, заяви Танева.

За държавните горски предприятия това също е най-успешната година по всеки един параграф. От създаването им до днес тази година е най-печеливша от всички години, през които съществува този вид структура.

Васил Грудев прозвуча обнадежден, че това ще бъде първият и последен програмен период, в който ще се говори за каквато и да било хипотетична загуба на евросредства.

За периода до 2020 г., по думите на Грудев, ще има финансиране за още повече бенефициенти.

Танева се похвали и с административната реформа в МЗХ, която се вписва с политическите виждания на програмата, която кабинетът иска да изпълни.

Зам.-министър Грудев похвали и Националната служба за съвети в земеделието, която е консултирала 1390 проекта през изминалата година.

Заместникът на Танева с ресор гори доц. Георги Костов пък похвали контрола върху сечта през изминалата година и заяви, че скоро всеки един камион, който превозва дървесина, ще има GPS. Видеонаблюдението също ще е част от приоритетите за 2016 г. и контрола върху горите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!