Министри тръгнаха пеша в координиран първоаприлски ПР

Юлиан Христов 01 април 2016 в 16:59 3955 6

Министри тръгнаха пеша в координиран първоаприлски ПР

Снимка БГНЕС

След като премиерът Бойко Борисов разпореди на министрите си да не ползват автомобили на Националната служба за охрана (НСО), в петък членове на кабинета публично демонстрираха, че могат да ходят пеш. Дефилето на министрите изглежда беше планирано, тъй като някои от тях се похвалиха в личните си профили във Фейсбук какви усилия са положили, за да подсигурят мобилността си без да ощетяват данъкоплатците. Други с удоволствие позираха пред камерите и фотоапаратите на медиите, за да покажат, че могат да изминат известно разстояние пеш. 

Първи това направиха министрите, които взеха участие в днешния парламентарен контрол. Пеш до парламента дойдоха вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова и финансовият министър Владислав Горанов. Вицепремиерът Меглена Кунева също демонстрира, че не се вози в автомобил на НСО, но за сметка на това дойде с автомобил на министерството на образованието. Снимка пред служебния си автомобил публикува и министърът на околната среда и водите Ивелина Василева. Тя позира на фона на кола на екоминистерството, паркирана пред сградата на националната телевизия.

По-изобретателен беше социалният министър Ивайло Калфин, който дойде с електромобил. Той обяви, че возилото е лично негово. Чувство за хумор демонстрира и правосъдният министър Екатерина Захариева, която в профила си във Фейсбук публикува снимка на рикша. 

"От днес сменям служебния транспорт - имам ново виолетово возило. Точно в пролетната гама. Честит 1-ви април!", написа Захариева.

Военният министър Николай Ненчев се появи на разпит в Софийската военноокръжна прокуратура пеша. В безпрецедентно прессъобщение от Министерството на отбраната днес обявиха, че той е привикан на разпит. Министърът се появи с няколко души от министерството, с които вероятно са изминали пътя до прокуратурата пеш.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови